Tema de diumenge

Empreses i canvi climàtic

EL PERIÓDICO abordarà el protagonisme del sector privat davant l’emergència ambiental

1
Es llegeix en minuts
Empreses i canvi climàtic

La recent cimera del clima, celebrada a Bakú (l’Azerbaidjan), es va tancar amb un acord per mobilitzar fins a 1,3 bilions de dòlars anuals durant els pròxims 10 anys, procedents tant de fonts públiques com privades, per destinar-los a combatre els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, l’edició impresa d’EL PERIÓDICO analitzarà aquest diumenge quines accions executen i quins compromisos adopten les empreses, els agents principals del sector privat, per fer front a l’emergència climàtica. Així, es parlarà de societats tradicionals que s’han passat a les energies renovables per desenvolupar la seva producció contaminant menys o de companyies que, ja des de la seva creació, basen totes les seves actuacions en criteris de sostenibilitat mediambiental. A més, també es posarà el focus en les activitats i l’ocupació que es generen derivats de la lluita contra el desafiament climàtic.

Balcans

Notícies relacionades

Després del sorprenent resultat de la primera ronda en les eleccions presidencials de Romania, en les quals es va imposar un candidat prorús que amb prou feines obtenia suports en les enquestes prèvies, creix la inquietud que la regió dels Balcans s’hagi convertit en un lloc de fàcil penetració de les campanyes d’ingerència russa, a causa de suposades afinitats polítiques i religioses.

El reportatge Els Balcans, ¿el ventre tou de l’OTAN?, tema central del suplement dominical Entendre-hi més, passa revista als mètodes que fan servir les forces polítiques prorusses i les campanyes de desinformació promogudes des del Kremlin als tres països més importants de la regió (Romania, Bulgària i Grècia), a la popularitat de l’OTAN i el suport a Ucraïna en cadascun d’aquests països i a la situació de les forces polítiques prorusses que actuen en aquestes nacions..