Barcelonejant

La festassa catalana de Madrid i la postgala dels Gaudí

Mai abans s’havia parlat tant en català en un mateix acte a la capital

Les rialles de Laporta i Joaquín al restaurant dels famosos

El dolor envaeix Cadaqués

3
Es llegeix en minuts
El presidente Salvador Illa junto a los consellers Miquel Samper y Berni Álvarez y la delegada del gobierno, Núria Marín, en el coctel de los chefs catalanes en Madrid

El presidente Salvador Illa junto a los consellers Miquel Samper y Berni Álvarez y la delegada del gobierno, Núria Marín, en el coctel de los chefs catalanes en Madrid / Xavier Amado

Van assistir-hi tots els que van confirmar, però els presents van ser molts més. I és que la sala Goya de la Fábrica de Tapices de Madrid es va quedar petita per als més de 500 concurrents al primer còctel de xefs catalans amb estrella Michelin per presentar la distinció de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Mai abans s’havia parlat tant en català en un mateix acte a la capital. El ministre Jordi Hereu, amb la simpatia que el caracteritza, agraïa un per un l’assistència als convidats, mentre el president, Salvador Illa, conversava sense micròfons amb els periodistes. Illa no va tenir un ‘no’ per a ningú i van ser molts els que es van acostar a saludar-lo. Fins i tot es van formar cues improvisades per conversar amb el president. Va tenir un bon bany de masses. El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, somreia davant l’èxit de la convocatòria. Hi havia també el conseller d’Agricultura, Oscar Ordeig, tot i que sense la popularitat de l’anterior.

Un podia conversar amb l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, lector i gran esportista, o amb la reconeguda empresària hotelera d’aquesta mateixa localitat Cristina Cabañas. Tampoc s’ho va perdre l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, a qui vam veure amb un dels catalans més influents a Madrid i que no és cap altre que el president d’Andema, Gerard Guiu. També hi havia l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, o la tinenta d’alcalde de Barcelona, Maria Eugènia Gay. Tots ells havien estat al matí a Fitur. Del sector empresarial destaca la presència d’Elena Foguet, la bussines director de La Roca Village, o el president d’Hotusa, Amancio López, i la seva filla Clara o l’expresident del Cercle d’Economia Javier Faus. A aquest últim, fins i tot a Madrid, li pregunten per la possibilitat de liderar una candidatura a la presidència del Barça. Davant d’aquesta qüestió, Faus mai contesta i sempre somriu...

Vam veure la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, i la delegada del Govern, Núria Marín, que són persones estimades. El conseller d’Esports, Berni Álvarez, va estar al costat del secretari d’Esports, Abel García. Tots dos han sigut ben rebuts per la gent del sector. Vam saludar la directora de projectes estratègics del Consorci de Turisme, Anna Marqués, la periodista catalana de La Sexta Cristina Villanueva, i és clar, els veritables protagonistes de la festa: xefs com els germans TorresFina Puigdevall i el pastisser Oriol Balaguer.

Al final, vam saludar i felicitar la dona més feliç de la nit. Em refereixo a Arantxa Calvera, la directora general de l’Agència Catalana de Turisme. Tenia motius per fer-ho. Ella va ser la principal responsable del fantàstic acte. El que dèiem: un èxit.

El xef català amb més ofertes espanyoles

Notícies relacionades

El dia de descans del Dakar, el xef català i participant del ral·li Nandu Jubany, es va dirigir al mercat de Ha'il i va comprar 8 quilos de sípia, 4 d'unes gambes molt diferents a les de Palamós, i 10 d’arròs. Amb aquests elements i un sofregit improvisat va preparar dues espectaculars paelles per a prop de cent pilots i mecànics. Allà hi havia Nani Roma, el jove pilot Edgar CanetIsidre Esteve, Jordi JuvantenyJosé Luis Criado o el seu inseparable copilot Marc Sola. Jubany és un cuiner tan generós com incansable. Un home capaç de dedicar el seu dia de descans en una de les competicions més exigents del món a cuinar, o de tornar a casa i celebrar el seu 54è aniversari ballant fins les tantes. La seva dona, Anna Orte, li havia preparat una festa sorpresa. Per cert, arran de l’èxit esportiu ha rebut nombroses ofertes per convertir-se en pilot oficial. Les ha rebutjat totes. La seva passió per la cuina no l’hi permet.

Nandu Jubany va cuinar una paella al Dakar per a més de 100 persones /

Cedida

Segrestats als Gaudí

Algun polític dels presents no va poder resistir i va sortir al lavabo a les dues hores i mitja dels premis Gaudí. Aquest any, per evitar que la gent s’aixequés, no van donar ni un respir als presents quan per televisió s’emetia publicitat. Després, això sí, la postgala va ser més esplèndida que en altres ocasions. El gintònic sortia d’un barril com si es tractés de cervesa. La festa va durar fins passades les tres de la matinada, tot i que alguns com Jordi Bosch i la premiada Emma Vilarasau van abandonar abans. Es va deixar veure poc el director de cine Dani de la Orden i la seva parella, Paula Malia, que va exercir de presentadora. Per contra, l’actor Carlos Cuevas i el periodista Pere Mas es van mostrar en plena forma. Fins i tot algun d’ells es va traslladar a la posterior festa clandestina... No se la va perdre el guionista estrella de la nit, Eduard Sola. El que allà va passar no permet ser escrit... 

Temes:

Barcelonejant