Espais municipals

La nova plaça d’Espanya de Parets ja és una realitat

L’Ajuntament estaria estudiant obrir la torre de l’aigua a la ciutadania, convertint l’antic dipòsit en un espai de visites

La nova plaça d’Espanya de Parets ja és una realitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) ja ha presentat les obres de remodelació de la Pl. d’Espanya, que tenien per objectiu crear un «espai de descans naturalitzat» potenciant la recuperació de l’arbratge, arbustos i flors autòctones.

També s’ha millorat l’accessibilitat a l’espai integrant la plaça a l’eix cívic de l’avinguda d’Espanya i suprimint les barreres arquitectòniques.

Paral·lelament, la remodelació ha comptat amb altres mesures ecològiques. Per exemple, en determinats punts s’han construït sistemes naturals per a la retenció de l’aigua de pluja. Així, a partir de l’excavació en diferents espais pròxims a la vegetació i la col·locació de grava, l’aigua es pot filtrar i quedar retinguda segons les necessitats de la planta.

Notícies relacionades

El projecte també ha vetllat per la conservació de la torre de l’aigua, inclosa en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Parets. En aquesta línia, l’Ajuntament planteja convertir l’antic dipòsit en un espai de visites des d’on poder visualitzar tot l’entorn.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO