El Parc Natural del Delta de l’Ebre anellarà 400 cries de flamenc

És un dels pocs punts del Mediterrani en els que es reprodueix de manera regular

El Parc Natural del Delta de l’Ebre anellarà 400 cries de flamenc
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 200 voluntaris participaran avui en l’anellatge de 400 cries de flamenc al Parc Natural del Delta de l’Ebre, una tasca fonamental per poder identificar a cada exemplar i conèixer els seus moviments. A les cries se’ls collocaran dues anelles: una de metàl·lica i una altra de blanca de PVC amb un codi alfanumèric. Aquesta última permet identificar cada exemplar a distància i conèixer els moviments a gran escala de cada animal.

L’anellatge de flamencs, que l’any passat no va poder realitzar-se, està coordinat internacionalment pel Greater Flamingo Network i és un suport per als diferents estudis científics sobre aquesta espècie. Aquests estudis són necessaris per a la conservació del flamenc a escala global.

El flamenc és una de les espècies més emblemàtiques del Parc Natural del Delta de l’Ebre: de fet és l’únic lloc de Catalunya en el qual es reprodueix i un dels pocs punts del Mediterrani on cria de manera regular.

En 13 anys, s’han anellat unes 4.770 cries de flamenc nascudes al Delta, dels quals s’han obtingut més de 27.075 observacions des de l’estuari del Sena fins al Senegal, i des de Portugal fins a Israel.

Reproducció

Notícies relacionades

Aquest 2024, s’han reproduït 3.027 parelles de flamenc al delta de l’Ebre, segons l’últim recompte realitzat pel parc. Així mateix, s’han comptabilitzat un total de 1.830 cries, fet que representa un èxit reproductor de 0,60 cries per parella, una xifra una mica per sobre de la mitjana de productivitat dels últims anys.

La població reproductora de flamenc d’aquest any s’ha situat per sobre de la mitjana des que aquesta au es va establir a les salines de la Trinitat el 1992.

Temes:

Portugal Israel