LES ELECCIONS DEL 28-N

Mas descarta governar amb el PSC, però obre la porta a acords puntuals

El dirigent de CiU sosté que un pacte amb els socialistes seria "difícil de gestionar" perquè implicaria "un altre Executiu amb molts partits al seu interior"

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO

Quan la sociovergència ha irromput amb força en la precampanya catalana, el líder de CiU, Artur Mas, ha intentat tancar el debat obert pel ministre Celestino Corbacho descartant una gran coalició amb el PSC. Ara bé, davant el que pugui passar el 28-N, el candidat nacionalista ha deixat la porta oberta per arribar a acords puntuals amb els socialistes després de les eleccions.

Mas ha utilitzat un argument que fa mesos que sosté: el seu objectiu és un Govern monocolor que es contraposi a una coalició de tres partits, com l'actual, que, segons ell, ha estat negativa per a Catalunya. Per això, en unes declaracions a TV-3, el dirigent convergent ha assegurat que un pacte de govern amb el PSC seria “complicat” i “difícil de gestionar”, perquè “seria un altre Executiu amb molts partits al seu interior”.

No obstant, el candidat de CiU no ha rebutjat del tot l'ajuda del PSC, per si la pogués necessitar després dels comicis, per exemple, per ser investit president. Mas està obert a “acords puntuals” amb els socialistes catalans i, fins i tot, ha posat un exemple: el Quart Cinturó. “És evident que aquest projecte l'haurem d'aprovar amb l'ajuda del PSC, perquè amb ERC i ICV-EUiA serà impossible”. Republicans i ecosocialistes són ferris opositors al traçat d'aquesta autovia que travessaria el Baix Llobregat i el Vallès.

Les preferències de Corbacho

Notícies relacionades

24 hores abans, Corbacho havia situat la sociovergència en el centre de la contesa electoral al manifestar la seva simpatia per aquesta fórmula de govern. Els encara socis del PSC, Esquerra i Iniciativa, van sortir en tromba contra aquesta idea, mentre que CiU va refredar les expectatives del titular de Treball. Aquesta estratègia, segons Mas, demostra l'“escassa convicció” que hi ha a les files socialistes d'obtenir un bon resultat electoral.

En el que sí que ha insistit Mas ha estat en la seva intenció d'incorporar al seu eventual Govern figures independents per pilotar la política econòmica. I entre “els millors”, com ha definit al seutarget, hi podria haver persones vinculades o afins al PSC. “No pretenc fer una opa sobre la resta de partit, però sí que puc oferir càrrecs de responsabilitat a gent de diferents forces polítiques”, ha advertit.