A PETICIÓ DE LA FISCALIA
El Suprem ordena reobrir la causa per cinc delictes fiscals contra Carlos Fabra
El tribunal anul·la la resolució de l'Audiència de Castelló, que va considerar que els càrrecs contra l'expresident de la Diputació de Castelló havien prescrit
Carlos Fabra, durant una roda de premsa, després que l’Audiència de Castelló arxivés la causa contra ell per delictes fiscals, el 28 de desembre del 2010. /
ElTribunal Suprem ha ordenat aquest dijous reobrir la causa per cinc delictes fiscals contra l'expresident de la Diputació de Castelló i president del PP en aquesta provínciaCarlos Fabra. El tribunal admet així el recurs que va interposar la fiscalia i deixa sense efecte la decisió de l'Audiència Provincial deCastelló, que el desembre del 2010 va acordar arxivarel procés per considerar que havien prescrit quatre dels cinc delictes que se li imputaven al dirigent del PP.
Fabra estava acusat de cincdelictes fiscals relatius als exercicis del 2000 al 2003. L'Audiència castellonenca va decidir elsobreseïmentde quatre d'aquests delictes a l'entendre que com que no va hi haver denúncia ni acte d'interposició judicial respecte a ells, havien prescrit.
Lasentència de l'alt tribunal, de la qual ha estat ponent el magistrat Julián Sánchez Melgar, dóna la raó a laFiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCE), que havien recorregut l'arxivament de la causa, i considera que elsdelictes no han prescrit perquè, argumenta, és suficient per interrompre la prescripció un acte dictat el 28 de febrer del 2006 per la Sala Segona de l'Audiència Provincial pel qual es va acordar encarregar a Hisenda unaprova pericial.
Prova pericial suficient
Aquest encàrrec es fonamentava en "l'irregular increment patrimonial experimentat pel senyor Fabra, dona i fills i societats controlades per aquests en tota classe d'impostos", i es relacionava igualment amb "la repercussió fiscal d'aquestes operacions en els impostos, societats, IVA i IRPF dels seus socis en els exercicis del 1999 al 2004".
Aquesta resolució, segons el Suprem, estava prou argumentada i tenia "un contingut substancial propi de la posada en marxa i prossecució d'una investigació delictiva", i per tant té capacitat per interrompre la prescripció dels delictes perseguits, fixada en cinc anys.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín