En llibertat les activistes que han irromput en el ple del Congrés
El Codi Penal preveu una pena de sis mesos a un any per pertorbar "seriosament" la sessió parlamentària
L'Associació de Dones Juristes Themis considera la protesta "una acció pacífica de llibertat d'expressió"
Les tres activistes detingudes aquest dimecres després d'irrompre en el ple del Congrés amb el tors nu i cridant "l'avortament és sagrat"Congrésavortament han quedat en llibertat un cop han declarat davant la policia i el jutge. Les dues estrangeres han passat a disposició judicial per la seva nacionalitat, d'origen francès i ucraïnès, i no han acreditat domicili a Espanya.
"De sis mesos a un any"
El Codi Penal recull en l'article 497 l'actuació de les tres feministes en què especifica que "incorreran en la pena de presó de sis mesos a un any els que, sense ser membres del Congrés dels Diputats, del Senat o d'una Assemblea Legislativa de Comunitat Autònoma, pertorbin greument l'ordre de les seves sessions". "Quan la pertorbació de l'ordre de les sessions a què es refereix l'apartat anterior no sigui greu, s'imposarà la pena de multa de sis a dotze mesos", afegeix.
La Policia Nacional acusa les tres activistes de Femen detingudes al Congrés dels Diputats d'un delicte contra les institucions de l'Estat, el previst en aquest article 497 del Codi Penal.
Les tres activistes del col·lectiu feminista Femen, entre elles la líder a Espanya, han interromput el ple del Congrés amb el tors nu i amb el crit d'"avortament és sagrat", amb què han provocat un cert desconcert a l'hemicicle fins que han estat expulsades de la tribuna del públic i detingudes.
Defensa
Notícies relacionadesL'Associació de Dones Juristes Themis ha manifestat suport a la llibertat d'expressió mostrada per les tres activistes del moviment feminista Femen. Per Themis, es tracta d'una "acció pacífica de llibertat d'expressió que no pot ser qualificada com a acció delictiva", segons ha assenyalat en un comunicat.
"Les dones han de poder decidir personalment i lliurement quan seran mares. El legislador no pot desconèixer que la dona és un ésser humà plenament digne i, per tant, ha de tractar-la com a tal, en comptes de considerar-la i convertir-la en un simple instrument de reproducció de l'espècie humana", afegeix l'associació.