'Referèndum' a Ciutadans
Els fans de C's debaten sobre la bellesa de Rivera i Arrimadas El líder abraça el discurs dels orígens
Ciutadans està al caire de l'escissió.En aquesta campanya electoral, en el partit taronja s'estan deixant veure dues grans escoles de pensament: els que creuen que, entre Albert Rivera i Inés Arrimadas, ell és més guapo que ella i els que opinen el contrari. La tensió va ser més que perceptible ahir al palau firal de Tarragona, on Ciutadans va celebrar un dinar popular. Després dels parlaments els dos candidats, a la Generalitat, ella, a la Moncloa, ell, es van asseure a la taula entre les aclamacions i els piropos coneguts de «guapa», «guapo».
I en aquest punt, una assistent va llançar la pregunta de la fractura social: «¿Qui és més guapo?» Hi havia tant interès per donar l'opinió que fins i tot es va agafar un tovalló per apuntar, creueta a un costat, creueta a l'altre, com un referèndum improvisat. La igualtat va ser tan gran -se suposa que ningú va obtenir ni els dos terços que es requereixen, per exemple, per modificar l'Estatut- que el veredicte al final va ser salomònic: «Tindrem una presidenta de la Generalitat i un del Govern espanyol igual de guapos». La tercera via versió Ken i Barbie.
Però seria injust quedar-se al continent quan, ahir, hi va haver contingut a dojo. Per exemple, que en el cartell de Ciutadans surtin tots dos, Rivera i Arrimadas, no és per casualitat. Es tracta d'una bicefàlia, potser obligada per les enquestes que detecten un descens en la intenció de vot des que Xavier García Albiol va aparèixer en escena. I no només això. El president de Ciutadans es va arrogar el paper de màxim protagonista en l'acte enfosquint Arrimadas. Va intervenir al final, durant més temps i amb un discurs més contundent.
Notícies relacionadesVa ser Rivera el que va aconseguir aixecar fins i tot els que no es van acostar al faristol per por de perdre el lloc a la taula on s'havia de servir l'arròs. Acollint-se a la via iniciada per Pablo Iglesias aquesta mateixa setmana d'abordar l'origen geogràfic dels catalans i els seus ancestres (fins a la segona generació), Rivera va afirmar: «Jo no penso renegar del que sóc, del que són els meus pares, els meus avis». I va sentenciar: «Estem orgullosos del que som i no ens amaguem, som aquells que defensem amb la cara alta la nostra llengua i la nostra nacionalitat».
Va finalitzar el seu parlament amb la promesa que, amb Ciutadans a la Generalitat, no es preguntaria a ningú «d'on és, quina és la seva llengua i quina la seva bandera». Arrimadas va mantenir un perfil més baix. Més concentrada en la corrupció i, sobretot, en el calendari, és a dir, en la Diada. També ella va prometre que si aconsegueix la presidència de la Generalitat, el pròxim Onze de Setembre serà la festa de «tots els catalans», units sota la senyera, «la de tots, la que no divideix».
- A JAÉN El poble més pobre d’Espanya no és tan pobre: «Aquí hi ha diners, però molts no es declaren»
- Una au intimidadora El veí de Sants que no pot sortir al terrat de Sant Jordi a Sant Joan per l’amenaça d’una gavina
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Procediment penal obert Investigats per «administració deslleial» els marmessors de la fortuna de Pere Mir, entre ells l’oncòleg Josep Tabernero
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Això és del que t’has d’acomiadar als 60 si vols ser més feliç
- "No vull que em facin una carrera fàcil"
- Pogacar se cita avui amb Evenepoel en la clàssica de la cervesa
- ‘Tot el camp és un clam...’