CITA AMB LES URNES
Artur Mas sosté que no votar partits del 'sí' suposa recolzar Aznar
El president demana el suport dels empresaris a la via independentista
Artur Mas, durant l’acte amb empresaris. /
Artur Mas va executar aquest dilluns a la perfecció una de les frases de l'argumentari de Junts pel SíJunts pel Sí, que diu: "La victòria del 'no' és la victòria d’Aznar i Rajoy. Però el president i candidat a la reelecció va anar un pas més enllà.
En una notable pirueta ideològica, el líder convergent va fer seva una cita del dramaturg comunista Bertolt Brecht, que va dir que qui no lluita per la causa pròpia ho fa per la contrària. Mas va traslladar aquesta reflexió a l’arena electoral i va afirmar que qui no està a favor de la independència i "el que no lluita pel sí lluita perquè surti el projecte d’Aznar i del PP, així de cru i improductiu i decebedor", va rematar.
No va ser l’únic atac que va desplegar Mas a altres partits. Va acusar Catalunya Sí que es Pot, el PP i el PSC de tenir un mateix nord, una «obsessió»: fer-lo fora a ell del Govern de la Generalitat. I davant d’això va assegurar que tant és qui ocupi la presidència de la Generalitat ja que en nombroses àrees de gestió no hi ha prou autogovern per poder canviar polítiques.
Davant un auditori d’uns 200 empresaris que van donar el seu suport a Junts pel Sí, Mas va assegurar que no és certa la imatge que la majoria dels que dirigeixen companyies privades són reticents a la independència. Va assegurar que el que passa és que els que la defensen no tenen tant accés als mitjans de comunicació ni a fer determinades trucades de telèfon. I va demanar el suport d’aquest sector. Com el que va mostrar Gabriel Jené assegurant que les firmes que estan en contra del procés són les que "tenen una posició de domini i els interessa l’'statu quo', el ‘no em toquis res perquè els meus interessos ja estan defensats’". En aquest sector va situar les "grans corporacions financeres, industrials... no fa falta etiquetar-ho". La també empresària Lali Morera va defensar la via secessionista si bé va admetre preocupació per part de les firmes que efectuen la major part de les seves vendes en comunitats de la resta de l’Estat.
Hores abans, el cap de llista, Raül Romeva, va defensar el projecte independentista en una conferència a Madrid.
ROMEVA OFEREIX DIÀLEG
Notícies relacionadesVa ser una intervenció amb ànim pedagògic respecte als motius de l’independentisme. I amb reiterades referències al diàleg i l’acord. «Si algú vol fer un referèndum, que el posi sobre la taula i en parlem», va reclamar Romeva. "Catalunya ha sigut sempre dialogant", va afirmar, però "per dialogar fa falta que algú obri la porta, despengi el telèfon i et rebi al despatx", va afegir, sense concretar si existiria una possibilitat real de revertir els pròxims comicis amb una oferta sòlida sobre la taula.
Entre el públic, alguns representants de companyies de l’Ibex 35 van preguntar al candidat quina estabilitat té Junts pel Sí. Romeva va intentar calmar els ànims i dissipar les incerteses. Va assegurar que el seu equip està treballant per garantir "un marc de certeses" i va destacar que si una cosa caracteritza els líders del seu projecte és la responsabilitat, informa Iolanda Mármol .
- Mor un motorista després de patir una sortida de via a la B-225 a Castellbisbal
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping ¿Busques un smartwatch? Aquests són els millors amb descompte del Black Friday
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global