L'ONZENA LEGISLATURA
¿I on són els líders del Parlament de la investidura del 2012?
Cap dels set presidents de grup que hi havia en el càrrec repeteix en aquesta legislatura i només Junqueras continua a la Cambra
Artur Mas, en la tribuna del Parlament durant el debat d’investidura del 20 de desembre del 2012. /
El que dèiem. Llevat d'Artur Mas, la resta de líders que van intervenir en la investidura del 2012, o han quedat en segon terme o han passat el relleu, o el procés sobiranista els ha liquidat directament. Aquest és el seu destí:
ORIOL PUJOLCiU
De delfí d'Artur Mas, de número dos de Convergència i president del grup parlamentari de l'extinta CiU, a l'ostracisme polític (i social). Va haver de deixar tots els seus càrrecs com a representant públic gairebé 16 mesos després de ser imputat en el 'cas ITV'. Per si amb això no n'hi hagués prou, també es va veure esquitxat en el via crucis familiar que va acabar d'esclatar quan el seu pare va admetre que havia ocultat fons a l'estranger.¿On és ara? 'El País' va publicar al juny que treballa de comercial per a una empresa d'envasos de vidre per aconseguir clients a l'exterior.
ORIOL JUNQUERASERC
Va donar suport a la investidura de Mas, després es va oposar que la consulta del 9-N tingués un enunciat doble i va rebutjar una candidatura sobiranista unitària, però el líder d'ERC va acabar cedint en aquestes dues qüestions i es va presentar a les eleccions del 27-S com a número 5 de Junts pel Sí. En el debat d'aquest dilluns s'asseurà a la bancada d'aquest grup, però no tindrà potestat per intervenir-hi perquè és diputat ras. Està a l'espera que es formi el nou Govern. Si és així, tot indica que s'ocuparà de l'àrea econòmica de la Generalitat.
PERE NAVARROPSC
Va deixar com a llegat aquell discurs a la Cambra de Comerç en què va demanar l'abdicació del rei Joan Carles i la seva reclamació d'una reforma federal de la Constitució que es va incloure en la declaració de Granada del PSOE. La divisió del PSC, les fugues de dirigents i militants pel procés sobiranista i la debacle en les eleccions europees el van arrossegar a la dimissió com a líder dels socialistes catalans. Ha intentat anar a les llistes al Congrés per als comicis del 20-D, però Carme Chacón ho ha impedit. Li van oferir aspirar al Senat, però va declinar l'oferta.
ALICIA SÁNCHEZ-CAMACHOPPC
L'encara líder del PPC va cedir el testimoni a Xavier García Albiol com a candidat a les eleccions del 27-S. Ella es queda així com la dirigent popular que ha aconseguit els millors resultats en el Parlament (19 diputats contra els 11 d'ara). El partit ha confirmat que concorrerá com a número tres de la llista del PP a Barcelona per a les eleccions generals del 20-D, per darrere de Jorge Fernández Díaz i Jorge Moragas. S'ha comprat una casa a Madrid i a principis de l'any que ve deixarà la presidència del PP català. També deixarà anar llast amb el ‘cas Camarga’, que tantes migranyes li va acabar causant.
JOAN HERRERAICV-EUiA
Juntament amb Dolors Camats, el colíder d'Iniciativa per Catalunya desapareix de la primera línia política. Va renunciar a anar a les llistes del 27-S per aconseguir la “confluència” del seu partit amb Podem i també ha hagut de renunciar a tornar al Congrés després de la nova coalició amb els partits de Pablo Iglesias i Ada Colau per al 20-D. Ara es dedicarà a la professió d'advocat, però seguirà vinculat als moviments socials i a ICV, encara que al març deixarà el càrrec de coordinador nacional d'aquesta força de l'esquerra alternativa.
Notícies relacionadesALBERT RIVERACiutadansAlbert Rivera està dedicat en cos i ànima a la seva carrera com a aspirant a la Moncloa. El màxim flagell de Mas en la legislatura passada ha cedit el relleu al Parlament a Inés Arrimadas i ara batalla per obtenir la clau del futur Govern central. Totes les enquestes apunten que ho aconseguirá i que no hi haurà pacte possible que no passi pel seu partit, Ciutadans, el mateix amb el qual va començar amb tres diputats, després va passar a nou i ara s'ha convertit en el primer grup de l'oposició amb 25. Más que mai, i era difícil, Rivera continua apareixent en totes les tertúlies de televisió en una campanya electoral contínua.
DAVID FERNÀNDEZCUPDavid Fernàndez està involucrat en política tant o més que quan estava al capdavant de la CUP al Parlament. Col·laborador en diferents mitjans de comunicació, no ha renunciat tampoc a les seves samarretes reivindicatives i segueix endavant amb els seus projectes en una cooperativa i amb algunes iniciatives dedicades a desemmascarar els casos de corrupció. 'Llums i taquígrafs' és una d'elles. En l'última campanya electoral es va abocar de ple a donar suport al seu company de files i amic Antonio Baños, i també està molt al cas de les negociacions de la CUP amb Junts pel Sí, encallats en la investidura d'Artur Mas per moltes abraçades que es fessin mesos enrere.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034