Primer debat polític en vídeo de 360 graus

Opabiniafilms, autor dels videoclips d'Estopa, i EL PERIÓDICO aposten per un format innovador

El lector pot descobrir els angles inèdits de l'esdeveniment amb els candidats catalans del 20-D

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

El debat organitzat per EL PERIÓDICO amb els set candidats catalans del 20-D amaga angles que només es poden descobrir amb una càmera de vídeo de 360 graus. L'espectador, a més de veure'l, pot controlar tant la direcció del visionat com la seva velocitat. Amb el ratolí, en el cas de l'ordinador, i amb el dit índex, des del mòbil i les tauletes. Els usuaris d'iOS podran veure el vídeo a través d'aquest enllaç, si tenen baixada l'aplicació de Youtube.

¿Vols endevinar quina cara fa Carme Chacón durant el torn de Fernández Díaz? ¿T'agradaria intuir què fa el públic durant el debat? ¿Per què no repassar la posada en escena de cadascun d'ells? ¿Són infinits els angles del llenguatge no verbal? Els 360 graus permeten respondre a aquestes preguntes i més. Prova-ho.

Opabiniafilms i EL PERIÓDICO han gravat el debat a set amb un equip compost per un sol realitzador armat amb una càmera i un trípode. Posteriorment, el mateix professional ha editat el vídeo.

És la primera vegada en la vertiginosa era digital que s'ha gravat un cara a cara amb aquest registre. Els lectors del nostre diari hi poden accedir des d'ordinadors i des del canal Youtube a través del mòbil i les tauletes.

Aquesta és la definició de la càmera de 360 graus: Un vídeo esfèric és la gravació d'una escena real en totes les direccions i al mateix temps. Això permet a l'espectador veure'l al seu ordinador i controlar tant la direcció del visionat com la seva velocitat. El vídeo es converteix en els ulls de l'espectador, que a través del ratolí o un altre dispositiu pot mirar amunt, avall i als costats. Tots els punts de vista a l'abast de l'espectador, que es converteix en part activa del vídeo, ja que té la possibilitat de triar quina és la direcció en què vol mirar.

Opabiniafilms és una empresa fundada per l'especialista en mitjans audiovisuals Iñigo Chalezquer Mikel Urmeneta, artista multifacètic i inventor de la marca Kukuxumusu. L'equip fa 18 mesos que treballa en diversos projectes amb les càmeres de 360 graus. Probablement els dos més viralitzats són els videoclips d'Estopa, els estius del 2014 i el 2015. 

El segell Opabiniafilms també es pot trobar en els 'encierros' de Sant Fermí del 2015

Notícies relacionades

Aquest 2015 és l'any en què la nova tecnologia agafa impuls des de les xarxes socials, els buscadors i els canals. En l'aposta hi figuren les empreses Google, Facebook i Youtube.

El diari 'The New York Times' ha agitat el mercat aquesta tardor amb la venda als seus abonats d'unes ulleres de realitat virtual per millorar el visionat dels vídeos de 360º que han anat produint els seus reporters. "Les ulleres faciliten submergir-te en aquesta nova dimensió, en què a més de poder elegir angles, si mous el cap, la visió gira amb els teus ulls. La idea és que estiguis dins de l'escena", aclareix Chalezquer.