LA GESTIÓ DE LA PAU
Arnaldo Otegi: "Sóc el candidat més perillós per als interessos de l'Estat"
El líder 'abertzale' aposta per obrir un "procés unilateral independentista" i posa Catalunya com a exemple
Arnaldo Otegi abandona la presó de Logronyo després de passar-hi sis anys i mig reclòs. /
El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha considerat "un honor" ser el candidat a 'lehendakari' "que l'Estat no vol", ja que és el "més perillós per als seus interessos". Igualment, ha apostat per activar a Euskadi un "procés unilateral independentista", similar al de Catalunya i ha destacat que no espera res del futur govern espanyol, perquè preveu "una regressió" a Espanya.
Otegi ha participat en una reunió de representants de la coalició sobiranista a Bilbao en la qual s'han analitzat els reptes als quals s'enfrontarà aquesta força política en el futur. A preguntes dels periodistes, ha apuntat que la esquerra 'abertzale' seguirà assumint "de forma natural" la seva responsabilitat en el reconeixement del "dany causat" per ETA, encara que ha apuntat que "per a alguns, res serà mai prou".
El dirigent sobiranista ha al·ludit també a la situació dels presos d'ETA, i s'ha posicionat a favor que "explorin la legalitat" espanyola. En total sintonia amb els postulats de Sortu des de fa mesos, ha afirmat que "tots els camins són bons per buidar les presons".
RETORN D'OTEGI
D'aquesta manera, Otegi s'ha reincorporat a l'activitat política després de prendre's més d'un mes de descans després de sortir de la presó de Logronyo l'1 de març. L'exportaveu de Batasuna no ha intervingut en esdeveniments polítics des de l'acte de benvinguda celebrat al Velòdrom d'Anoeta, encara que ha aprofitat per mantenir un gran nombre de trobades personals per preparar el seu retorn.
A més, Otegi serà el protagonista del programa de La Sexta Salvados que s'emet aquest diumenge. Jordi Évole tornarà a trobar-se amb el líder independentista, a qui ja va entrevistar el 2009 abans de la seva entrada a la presó.
Notícies relacionadesSobre la seva candidatura a 'lehendakari', Otegi ha considerat que no hauria de tenir obstacles legals, encara que s'ha mostrat convençut que l'Estat posarà tota "la carn a la graella" per evitar que concorri a les eleccions. En tot cas, ha expressat les seves cauteles perquè "fa temps que vaig entendre que a l'Estat espanyol les decisions no es prenen en termes jurídics, sinó polítics".
La coalició sobiranista dóna per fet que el dirigent 'abertzale' podrà concórrer als comicis, malgrat que sobre ell pesa una condemna d'inhabilitació especial de l'Audiència Nacional fins al 28 de febrer de 2021, al considerar que existeix un error en la resolució al no haver-se especificat per a quins càrrecs concrets està inhabilitat.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista