INVESTIGACIÓ INTERNACIONAL SOBRE EVASIÓ FISCAL

Hernández Mancha, als 'papers de Panamà'

manchatvok

manchatvok

1
Es llegeix en minuts

Antonio Hernández Mancha, exlíder d'Aliança Popular abans de la refundació de la formació en el Partit Popular, és un altre dels espanyols que apareixen als 'papers de Panamà', segons ha revelado Ana Pastor al programa 'El Objetivo' de La Sexta. Hernández Mancha, retirat de la política des dels anys 80, figura entre els noms de la investigació de l'escàndol de evasió fiscal que ha dirigit el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació amb la col·laboració de La Sexta i El Confidencial entre altres mitjans.

Hernández Mancha, que en l'últim any ha vist com també se'l relacionava amb el 'cas Bárcenas' de finançament irregular del PP --encara que ell ho ha negat--, ha acudit al plató d''El Objetivo' per explicar per què el seu nom apareix als 'papers de Panamà'. Concretament el nom i el DNI de l'expresident d'AP apareix en un poder d'una empresa opaca a Samoa, Lambeth Inc.

L'expolític ha assegurat que l'aparició del seu nom als papers és una "suplantació bastant tosca". "Puc demostrar que aquest poder en què jo surto no és vàlid de dret", ha afirmat.

Després d'això, ha explicat que té una societat de la seva propietat a Panamà des del 2004. Explica que va voler comprar un pis que era propietat d'una societat panamenya. "Vaig anar a Hisenda i vaig demanar portar aquesta societat de Panamà a Espanya, vaig manifestar la meva voluntat d'adquirir la companyia, per a la qual cosa vaig rebre permís del Govern".

Notícies relacionades

També ha revelat que va tenir un compte a Suïssa però que no va tenir moviment. 

Hernández Mancha ha insistit a desmarcar-se dels papers i ha defensat que és "contrari als paradisos fiscals".