CITA AMB LES URNES
Falciani, amb tu va començar tot
L'informàtic que va desemmascarar 130.000 evasors fiscals dóna el seu suport a En Comú en el seu combat contra la corrupció
Domènech denuncia que amb els 132.000 euros a l'any que es perden en corrupció i frau no hi hauria hagut retallades
rpascual34315321 barcelona barcelon s 16 06 2016 politica e160616160310 /
Hervé Falciani, amb tu va començar tot. Abans que aquest exinformàtic del banc HSBC estirés la manta el 2008, publicant una llista de 130.000 evasors fiscals, molta gent sabia el que passava a Suïssa, Andorra i Panamà però ningú ho deia. Fins que ell va assenyalar que el rei anava despullat i va deixar molts defraudadors en pilotes. La llista va servir l'any 2010 per identificar 659 presumptes evasors fiscals a Espanya. Falciani, que assessora Units Podem en el seu combat contra la corrupció, ha presentat les mesures contra la corrupció de la formació morada i les seves aliances a Barcelona. L'exinformàtic ha aplaudit l'aposta dels comuns a l'Ajuntament per acabar amb la corrupció, una "malaltia de l'economia".
"Ens governa el més corrupte de l'Estat i dels més corruptes de la UE, que ha sigut imputat com a partit", ha denunciat Xavier Domènech, que ha recordat que "un partit que ha sigut qualificat de banda organitzada no pot ser creïble" en la lluita contra la corrupció. El líder d'En Comú Podem, que s'ha mostrat "orgullós" de comptar amb la col·laboració de Falciani, ha explicat que sense la plaga del frau i de la corrupció no haurien sigut necessàries les retallades. "44.000 milions d'euros a l'any perduts per corrupció i 88.000 per frau fiscal. La suma supera moltíssim les retallades. Només solucionant aquests temes ja no s'haurien fet les retallades".
Notícies relacionadesEntre aquestes mesures inclourien prohibir que càrrecs electes acabin en consells d'administració de grans empreses, apujar la prescripció dels delictes de corrupció de 5 a 10 anys, acabar amb els aforaments per temes no polítics per evitar que es produeixin casos com el de Rita Barberá i, com ja es fa a Barcelona, defensen que les administracions no contractin empreses que desviïn fons a paradisos fiscals.Domènech ha tret un dels seus temes estrella, les portes giratòries. "No és assumible que els que han participat en privatitzacions i segueixen en consells d'administració. Aznar, Salgado, Zaplana.... Això explica per què les factures de la llum són més cares a Nou Barris que a Nova York. És impúdic. S'han de posar mesures efectives per acabar amb la corrupció".
EL PARADIGMA MILLET
Domènech, després de parlar del 'cas 3%' a Catalunya i dels EROS d'Andalusia, de la imputació dels expresidents andalusos Griñán i Chaves, no ha volgut entrar en la polèmica de Susana Díaz sobre els privilegis de Catalunya. "El millor que pot passar perquè tinguin recursos és acabar amb la corrupció". Fèlix Millet és per a ell un dels símbols de les pràctiques irregulars que han funcionat durant massa anys. "Que Millet segueixi amb impunitat és la millor metàfora d'aquesta situació en què ens trobem. A Catalunya és més curiós pel reconeixement del que s'ha fet i es busca el mecanisme perquè no s'apliqui la llei en casos de saqueig".
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín