Arrimadas i Puigdemont s'embranquen amb la corrupció i la guerra bruta
La 'lideressa' de C's demana que no s'usi el 'fernándezgate' per tapar les irregularitats
El president exalça la pedagogia per Europa de Raül Romeva i la seva conselleria
34192996 60-puigdemont-junqueras /
Sessió de control al president Carles Puigdemont més aviat anodina aquest dimecres al Parlament i on cada partit s'ha dedicat a donar satisfacció a la seva clientela. La CUP ha preguntat per les polítiques feministes; el PP sobre l'eradicació dels manters, qüestió que, per cert, per Xavier García Albiol és eradicable “en cinc dies”; Catalunya Sí que es Pot sobre unes presumptes irregularitats en el traspàs de la gestió d'un centre hospitalari, un àmbit, el sanitari on el candidat de Podem a la confluència catalana, Albano Dante-Fachín, va obtenir els seus èxits més grans com a periodista i el PSC sobre l'entramat institucional del poder local. L'única que ha trencat la tendència ha sigut la cap de files de Ciutadans, Inés Arrimadas que ha intentat un exercici d'anticipació.
Sabent que la publicació a EL PERIÓDICO, dimarts, del dossier que prova l'existència de l'anomenada 'operació Catalunya', per la qual l'Estat, amb fons públics, ha combatut un adversari polític, l'independentisme, podia donar peu al president’ a lluir-se, Arrimadas ha intentat tallar-li les ales abans d'emprendre el vol. I ho ha fet en dos moviments: primer ha qualificat el ‘Fernándezgate’ de “nyap immoral i intolerable”, per després exigir a Puigdemont que no s'escudi rere “discursos victimistes” per amagar els múltiples casos de corrupció que hi ha al seu partit. Uns casos, ha advertit la diputada, que no s'oblidaran “per més que es canviïn de nom”, en al·lusió al rebateig com a Partit Demòcrata de Convergència. Arrimadas ha culminat la seva intervenció preguntant-li al president si pensava comparèixer o no davant el Parlament per informar d'aquests casos.
L'únic però que se li podria criticar a l'estratègia d'Arrimadas és, si de cas, que Carles Puigdemont no és Artur Mas, i que, a diferència de l'encara líder de CDC-PDC, no manava quan van passar tots els casos de corrupció que, fins ara, han sortit a la llum.
Puigdemont també has estat àgil en la resposta i ha atacat Arrimadas pel flanc més descobert, el canvi d'opinió del seu partit sobre permetre que Mariano Rajoy pugui tornar a ser investit president del Govern: “Estic segur que aquesta gran preocupació per la corrupció formarà part de les converses del seu partit amb el PP per formar Govern”. Després ha reconegut l'existència de la corrupció i com a mesures preses per abordar-la, una de les preguntes d'Arrimadas, ha exposat la creació de la conselleria de Raül Romeva, d'Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals.
Perquè al final, l'objectiu amb què el president ha acudit a la Ciutadella aquest dimecres no era incidir en el ‘Fernándezgate’, sinó defensar una conselleria sobre la qual, més d'una vegada, s'ha fet broma i, per descomptat, suspensions via el Tribunal Constitucional. Curiosament, ni dimarts la portaveu Neus Munté, ni dimecres Puigdemont han entrat fins al fons en la qüestió de l''operació Catalunya’.
Puigdemont ha al·ludit a un informe de la diplomàcia espanyola en què es mostra preocupació pel grau d'incidència del relat del Govern català en les cancelleries europees per alabar Romeva.
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista