Pablo Iglesias, fan de 'Victus' de Sánchez Piñol
El líder de Podem compara TV-3 amb 13TV
Les lectures són per a tot l'any, però sobretot per a l'estiu. I narrar-les gairebé en viu, molt d'aquest inici de segle XXI. Les xarxes socials estan plenes de fotografies de pàgines de llibres que són mostrades pels usuaris de Twitter, Facebook i Instagram. És el cas del líder de Podem, Pablo Iglesias, que en les últimes hores s'ha desfet en elogis del llibre ‘Victus: Barcelona 1714’ d'Albert Sánchez Piñol.
El llibre narra la inventada biografia d'un enginyer militar català, especialista en assalt i defensa de fortificacions, que per atzars de la vida –bàsicament per haver estudiat a França—es troba en el setge a Barcelona, de la guerra de successió, enquadrat en les files de l'exèrcit borbònic.
En un primer tuit, el líder de Podem es limita a agrair a qui li ha recomanat tan amena lectura, amb una introducció: "Sense relat no hi ha identitat". Justament ara que els seus coreligionaris a Catalunya estan enfrontats amb l'independentisme a compte de l'exposició que inclourà la recuperació d'una estàtua eqüestre de Francisco Franco al Born, just el símbol de la derrota del 1714 pel fet de ser el barri que es va derruir per donar forma a la ciutadella militar (avui parc) des d'on controlar el poble de Barcelona.
Notícies relacionadesSin relatos no hay identidad nacional. Este me tiene atrapado. Muy entretenida y divertida. Gracias @lauracasielles pic.twitter.com/w7x5aI4YV7
— Pablo Iglesias 🔻 (@PabloIglesias) 6 de agosto de 2016
En un segon tuit, Iglesias compara les posicions catalanistes i centralistes amb dos canals de televisió: amb TV-3 i 13TV (la polèmica emissora de la Conferència Episcopal), exemples per al podemisme, se suposa, d'extremisme en la pugna entre Catalunya i 'Castella'.
13TV vs TV3 en 1710; Castilla vs Catalunya; bronca del siglo XXI en el XVIII o la muerte del materialismo histórico pic.twitter.com/E3IoUgaVkg
— Pablo Iglesias 🔻 (@PabloIglesias) 6 de agosto de 2016
Noteu que Iglesias, per cert, és dels que llegeixen amb un llapis a la mà i se subratlla i destaca paràgrafs.