Els Mossos investiguen la crema de fotos del Rei en la manifestació anticapitalista de la Diada
Els assistents a la marxa convocada per la CUP també van calar foc a banderes i pàgines de la Constitució
"En un país que es diu democràtic, aquestes expressions hi han de tenir cabuda", justifica la diputada de la CUP Anna Gabriel
Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació d'ofici per la crema de fotografies del rei Felip VI durant la manifestació anticapitalista de la Diada que es va celebrar a Barcelona després de la convocatòria de l'ANC i Òmnium Cultural.
Unes 2.300 persones (segons la Guàrdia Urbana; 5.000, segons els organitzadors) van assistir aquest diumenge a la marxa -convocada per la CUP, Arran, Endavant, Alerta Solidària, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i la Candidatura Obrera Sindical- amb el lema 'Desobediència' i algunes van participar en la crema de fotografies del Monarca, així com de banderes d'Espanya, França i la UE, i de pàgines de la Constitució, a la qual van culpar d'oprimir els seus drets i llibertats.
La policia catalana està treballant per identificar els que van participar en la crema d'uns fullets que es van repartir amb la imatge del Rei i, al darrere, la primera pàgina de la Carta Magna. Aquestes accions poden ser constitutives d'un delicte contra la Corona.
A CARA DESCOBERTA
És una pràctica bastant habitual en les concentracions de l'esquerra anticapitalista, encara que normalment s'encarregaven de fer-ho una o diverses persones encaputxades. En aquesta ocasió, però, van ser desenes de manifestants els que, a cara descoberta, van cremar els fulls amb unes torxes que van circular en la concentració.
La marxa va anar de la plaça d'Urquinaona i l'esplanada del Born, i es van cridar consignes com "Qui sembra la misèria recull la ràbia", "Obrim fronteres", "Fora feixistes dels nostres barris" i el clàssic "I-inde-indepedència".
La crema de les banderes, en canvi, va estar protagonitzada per una desena d'encaputxats, i alguns manifestants van intentar impedir que els mitjans de comunicació poguessin gravar imatges i fer fotografies, com es pot comprovar en el vídeo que il·lustra aquesta notícia.
Notícies relacionadesAixí mateix, durant el recorregut de la manifestació, el compte de Twitter de la CUP Capgirem BCN va publicar el missatge: "Si el Rei vol corona, corona li darem, que vingui a Barcelona i el coll li tallarem", amb un vídeo d'un moment de la protesta.
Si el rei vol corona corona li darem que vingui a Barcelona i el coll li tallarem. pic.twitter.com/2lqC9o4ns4
— CUP Barcelona ♀ (@CUPBarcelona) 11 de septiembre de 2016
La diputada de la CUP Anna Gabriel va justificar durant la protesta aquestes accions. "Hi ha gent que necessita expressar quin és el seu estat d'ànim i en un país que es diu democràtic aquestes expressions també hi han de tenir cabuda".
- Reis del boca a boca Restaurants de culte de BCN fora del radar dels ‘influencers’
- Una dupla especial "L’ego s’ha de deixar de costat"
- Aniversari. Nutrició esportiva Nutrisport celebra els 40 anys d’història amb una nova imatge
- Una baixa de pes Flick repensa l’atac sense Lamine Yamal
- FUTBOL Guardiola renova fins al 2027 i complirà 10 anys en el City