Escàs ressò a la premsa internacional de la conferència de Puigdemont a Brussel·les
'Politico', Euronews i mitjans francesos i irlandesos recullen la reivindicació del referèndum del Govern

/
Malgrat que fonts pròximes a la Generalitat van assegurar que hi havia 20 periodistes internacionals acreditats per a la conferència de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva al Parlament Europeu, l'acte ha tingut escassa repercussió en els mitjans de fora d'Espanya. Únicament ha sigut recollit per la publicació nord-americana dedicada a la informació política 'Politico', el rotatiu irlandès 'The Irish Times' i la ràdio francesa Equinox. A més, la cadena Euronews li va fer una entrevista.
"El president de Catalunya es compromet a tirar endavant el referèndum d'independència", titula 'Politico' la informació penjada a la seva web, en què també destaquen la reclamació de Puigdemont a la UE de no mirar "a una altra banda" i de ser "part de la solució". L'article, firmat per David M. Herszenhorn i Hans von der Burchard, també adverteix del risc de "greu ruptura amb el Govern d'Espanya" si Europa decideix donar suport a la independència de Catalunya.

'The Irish Times' titula: "Els líders independentistes catalans s'embarquen en una ofensiva per atraure la UE". A la informació ressalta que la conferència de Brussel·les és el principi d'aquesta ofensiva per aconseguir un reconeixement europeu "del seu controvertit full de ruta cap a la independència".

Per la seva part, Equinox opta per destacar l'aposta de Puigdemont per la "revolució catalana tranquil·la", alhora que subratlla la "necessitat" de l'Executiu català de parlar al Parlament Europeu en un moment "d'alta tensió" amb el Govern de Mariano Rajoy. "No obstant, les portes no s'obren fàcilment. L'Executiu català va ser incapaç de parlar a l'hemicicle, sinó que ho va fer en una petita sala annexa", recorda.

ENTREVISTA A EURONEWS
Notícies relacionadesPer una altra part, la cadena Euronews entrevista el president, que manifesta que la seva voluntat no és fer "una declaració d'independència". "En vull una d'interdependència", subratlla, convençut que en aquest segle les relacions entre els estats s'han de basar en la cooperació. Segons explica el president, quan es va modificar l'Estatut es va fer dins del marc constitucional amb el compromís de seguir a Espanya i tenir-hi una millor relació, però "la resposta sempre ha sigut la mateixa, ha dit que no".
El dirigent català també explica que l'objectiu de la seva visita no era que el rebessin els representants de la UE. "Ja arribarà el moment de demanar una reunió i, per descomptat, espero, com ha sigut el cas amb altres líders de regions europees, que em rebin les màximes autoritats i puguem parlar lliurement i obertament de Catalunya".
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- «UNA NIT PERFECTA» Flick, l’amo de les finals, despulla el Madrid (capítol III)
- Creu de Sant Jordi 2019 Mor Montserrat Úbeda, referent de la catalanitat i ànima d’Ona Llibres
- Mil anys d’aniversari Montserrat rep amb devoció la sortida de la Moreneta per primera vegada en aquest mil·lenni
- La caixa de ressonància ¿Un concert pot competir amb un Barça-Madrid?
- Campanya de la renda ¿Com fer la declaració de la renda d’una persona morta?
- Loteries Números premiats a la Grossa de Sant Jordi 2025: primer, segon i tercer premi
- Entrevista Magí Garcia: «La lluita contra el que és ‘woke’ és una obsessió americana que aquí han copiat els més idiotes de la classe»
- La divisió del sector progressista del TC frena l’aval a la ‘llei trans’
- Àlex Márquez destrona el seu germà Marc