CORRUPCIÓ.CAT
Mas acusa Millet i Montull de mentir sobre el finançament il·legal de CDC
L'expresident atribueix les acusacions del duo del Palau a una estratègia per rebaixar les seves condemnes
Tots els partits, menys JxSí, demanen la compareixença del president del PDECat davant el Parlament
zentauroepp37477580 madrid 27 02 2017 pol tica el portavoz del partit dem cra170306202718 /
Artur Mas es ratifica que el finançament de Convergència no era il·legal i que no hi va haver corrupció. En una breu declaració d'un minut i mig, l'expresident ha mostrat aquest dijous a l'Hospitalet suport total a l'extresorer del partit, Daniel Osàcar, a qui Fèlix Millet i Jordi Montull acusen, en el judici del saqueig del Palau de la Música, de ser la persona que va vehicular el finançament il·legal de Convergència a través del Palau, cobrant comissions de Ferrovial a canvi de la concessió d'obra pública a l'empresa.
"Em ratifico en tot el que havia dit fins ara: primer, la plena confiança en Daniel Osàcar, absoluta, total, i segon, el que ha explicat ell és que moltes de les coses que es van dir el primer dia [del judici] eren simplement mentida", ha afirmat l'expresident i actual president del PDECat. En aquest sentit ha afegit que la versió d'avui d'Osàcar en el judici del 'cas Palau' (desmentint el que van dir ahir Millet i Montull) ha sigut "una versió molt clara, molt rotunda, i crec que, a més, molt honesta en el sentit que moltes de les acusacions que se li fan són pura invenció o pura mentida". Daniel Osàcar, ha asseverat a l'inici de la seva intervenció, és "la persona que té la nostra confiança a nivell de partit durant tots aquests últims anys".
"UNA MANERA DE PROTEGIR-SE"
Mas ha afegit que les declaracions de Millet i Montull acusant Convergència són "una manera d'alguna gent de protegir-se, que necessiten rebaixar la seva pena perquè és manifest que van estar robant diners del Palau de la Música".
EL FINANÇAMENT ERA MENYS EXIGENT
Posteriorment, en un col·loqui a l'Hospitalet de Llobregat, i a preguntes d'una representant d'ICV que ha reclamat responsabilitats polítiques pel 'cas Palau', Mas ha afegit que les acusacions contra CDC haurien de concretar a quines adjudicacions d'obra pública es refereixen en l'acusació que el partit es va finançar a través de Ferrovial a canvi de concedir-li determinades obres. "¿Volen fer el favor de dir-nos quins expedients es van alterar d'adjudicació d'obra pública que permetin després un tracte de favor? S'han de dir quins expedients, perquè si no són acusacions genèriques, s'han de demostrar les coses, no es pot simplement opinar", ha afirmat.
L'expresident ha admès que "agradable no ho és", el 'cas Palau'. I ha admès que no fa una defensa absoluta del finançament del seu partit: "No faig una defensa aferrissada de si el finançament de CDC era millor o pitjor o quines etapes hem passat, però donar-li ara pàtina de credibilitat total a la gent que vol intentar salvar-se a qualsevol preu i que són qui són... com a mínim escoltem l'altra part, que també parla amb molta convicció i reconeix coses que estaven en el marc legal". I és que Mas ha recordat que durant els anys que es jutgen en el 'cas Palau' l'exigència sobre el finançament de partits eren menors i eren legals els donatius anònims i les aportacions d'empreses a partits polítics.
EL SETGE POLÍTIC
Mentrestant, el setge polític al voltant de l'expresident es redobla fins a aconseguir una unitat gairebé perfecta al Parlament. Tots els grups de la Cambra, menys Junts pel Sí, òbviament, han presentat una petició conjunta perquè l'expresident Artur Mas, president al seu torn del PDECat i, aleshores, de CDC, comparegui davant la Cambra. El motiu de la unitat i de la urgència, és clar, les revelacions de Fèlix Millet.
La iniciativa, ni que sigui per raons cronològiques, se li ha d'adjudicar a la CUP i a Ciutadans que el mateix dimecres ja van comunicar que tenien la intenció de demanar la presència de Mas al Parlament. Els taronges van afegir a la llista l'actual president, Carles Puigdemont, per tal de saber quines mesures ha pres el seu Executiu perquè no es reprodueixin les presumptes pràctiques denunciades per Millet, i aquest dijous per Jordi Montull. La CUP, per la seva banda, va reclamar dimecres que a més de Mas fos Germà Gordó, avui diputat de JxSí, el que donés explicacions.
I els anticapitalistes, els mateixos que, van dir, havien enviat Mas "a la paperera de la història" semblen decidits a no donar treva al líder del PDECat. Així, la força ha registrat aquest dijous una sèrie de preguntes per indagar sobre la seva activitat actual.
ELS VIATGES DE MAS
Notícies relacionadesEls cupaires volen saber els detalls de l'informe anual d'activitats de la seva oficina i també descobrir els motius pels quals s'utilitza el correu corporatiu de la Conselleria de Presidència de la Generalitat per informar de convocatòries i enviar notes de premsa d'actes públics en què participa l'expresident.
En aquest sentit, exigeixen que Mas expliqui la relació de la seva activitat amb programes d'internacionalització de la situació política catalana i analitzar amb lupa les asseveracions que exposa sobre el procés sobiranista a l'exterior. Volen saber especialment qui gestiona la cobertura comunicativa dels seus viatges en universitats com Oxford (Regne Unit) i Harvard (EUA), on va recalar la setmana passada.
Jordi Montull Fèlix Millet Cas 3% Convergència Parlament Corrupció Artur Mas Cas Palau Daniel Osàcar
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- L’‘home’ de dos caps
- Estopa: "Patim una mica la síndrome de l’impostor, però, és clar, és un honor"
- "Deixem de ser despectius amb l’extrema dreta"
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon