polèmica parlamentària

La diputada de Podem es nega a demanar perdó per retirar banderes espanyoles

Àngels Martínez desatén la reclamació que li ha fet Pablo Iglesias

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Àngels Martínez va ser una de les protagonistes del ple d'aprovació de la llei del referèndum. La veterana diputada de Podem (integrat a Catalunya Sí que es Pot) va retirar les banderes espanyoles que els diputats del PP havien deixat a l'hemicicle abans d'abandonar-lo quan s'anava a iniciar la votació. Un gest pel qual creu que no ha de demanar perdó, com li havia reclamat Pablo Iglesias a la SER. 

"No demanaré perdó, la meva bandera espanyola és la republicana, la bandera per la qual va lluitar el meu pare i van morir els meus familiars, aquesta no l'hauria tret mai", ha explicat Martínez a RAC-1. En els passadissos del Parlament la diputada ha considerat que "si algú ha de demanar perdó és qui abandona un ple en un moment en què es discuteix políticament". I sobre la bandera espanyola ha apuntat: "No em sembla que sigui la bandera que ens pot unir i representar a tots. És una bandera que no reconeix l'Espanya plurinacional". 

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Martínez, de 69 anys i exmembre del PSUC, es converteix en notícia. El mes de març ja va trencar la disciplina de vot de Catalunya Sí que es Pot i va recolzar una esmena de la CUP que demanava destinar una partida pressupostària a favor de la via unilateral. "He votat en consciència perquè la defensa del referèndum implica voluntat i partides per fer-lo possible", explicava aquesta exprofessora d'Economia de la UB.

Després d'aquella votació, ICV va demanar a Podem que la rellevés al·legant que no complia amb els seus deures parlamentaris. "És increïble que Sí que es Pot hagi durat dos anys. Hi ha hagut molta tensió", relatava la mateixa Martínez en una entrevista a 'Crítico', en la qual no estalviava dards adreçats a ICV. Uns problemes que van tornar a aflorar dimecres quan Martínez i els també diputats de Podem Albano Dante Fachin i Joan Giner i el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, van abandonar l'hemicicle durant la intervenció de Lluís Rabell, president de la coalició que aglutina podemistes, ICV i EUiA. Fachin va acusar Joan Coscubiela, portaveu del grup, d'impedir-li intervenir en el ple del referèndum i ara des de Podem es plantegen trencar la coalició si Coscubiela segueix en el seu càrrec.