Assange i Pérez Reverte s'enfronten a Twitter per l'1-O

L'escriptor desqualifica l'activista per la seva "ignorància" sobre Catalunya i Espanya

Assange i Pérez Reverte / EUROPAPRESS TV

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, i l'escriptor Arturo Pérez-Reverte han mantingut aquest diumenge una agra polèmica a Twitter pel referèndum a Catalunya. Assange, que ha multiplicat últimament a les xarxes les seves opinions a favor del moviment independentista, ha il·lustrat un dels seus tuits, escrit en català i en anglès, amb la imatge de l'estudiant xinès que va desafiar els tancs a la plaça Tiananmen el 1989 i ha escrit:

Pérez-Reverte, conegut també per les seves polèmiques a la xarxa social, ha criticat l'ús d'aquesta fotografia, ha subratllat "la ignorància d'Assange" sobre Catalunya i Espanya i li ha dit "perfecte idiota".

Assange ha seguit en la polèmica amb amb un altre tuit, en què ha escrit que "fins i tot els seus insults són plagiats de la paret del lavabo".  

Pérez Reverte ha replicat: "No tots tenim l'experiència de viure en lavabos, ambaixades i llocs tancats, com vostè, senyor Assange", ha escrit, en referència a la reclusió que manté l'activista a l'ambaixada equatoriana de Londres, on viu des de fa quatre anys per evitar ser extradit a Suècia per una acusació de violació que ell nega.

Les últimes setmanes, Assange està mantenint un gran activisme a la xarxa a favor del moviment independentista. Hores abans d'embrancar-se en aquesta polèmica amb Pérez-Reverte, havia condemnat el registre per part de la Guàrdia Civil al setmanari 'El Vallenc', que ha considerat "indignant". També ha retuitejat una entrevista a l'exministre de Finances grec Iannis Varufakis al 'Huffington Post' en què critica la gestió del Govern espanyol a Catalunya i assegura que Madrid "vol aixafar Catalunya per donar-los una lliçó".

Notícies relacionades

Assange, al capdavant de Wikileaks, va ser el responsable el 2010 de la més gran divulgació de la història de cables secrets de la CIA el 2010. Però les seves actuacions recents són més dubtoses.

L'any passat, Wikileaks va filtrar també els correus electrònics privats de la candidata demòcrata Hillary Clinton, i durant la campanya electoral francesa va difondre el pirateig a la seu electoral del llavors candidat Emmanuel Macron. Les dues filtracions tenien la pretensió de beneficiar Donald Trump i Marine Le Pen.