Montilla s'absenta del ple del Senat per no recolzar el 155
El socialista català, president de la Generalitat entre el 2006 i el 2010, evita així posicionar-se sobre la intervenció de Catalunya
undefined40703852 madrid 27 10 2017 pleno del senado requerimiento del gobier171027150944 /
José Montilla aquest divendres havia de prendre una complicada decisió. President de la Generalitat entre el 2006 i el 2010, l'ara senador havia d'elegir entre seguir la disciplina del seu grup, el socialista, i recolzar l'article 155 de la Constitució per suspendre les competències de Catalunya; o bé desacatar l'ordre i votar-hi en contra. També podia abstenir-se. Però Montilla ha optat per una quarta opció: absentar-se del ple de la Cambra alta per evitar posicionar-se sobre la intervenció de l'autonomia i la destitució de tot el Govern.
L'exlíder dels socialistes catalans, en consonància amb el seu caràcter, havia guardat silenci durant tota aquesta setmana sobre el que faria. No ho sabien ni els seus companys de bancada més pròxims, entre els quals hi ha tres expresidents autonòmics més: el valencià Joan Lerma, l'aragonès Marcelino Iglesias i el balear Francesc Antich.
Dimarts passat, durant la seva intervenció al Parlament, el senador per designació autonòmica tampoc va avançar res. En lloc d'això, va traslladar la visió del PSC sobre aquesta crisi: crítiques al Govern central i al Govern de la Generalitat, rebuig a la independència unilateral i a la suspensió de l'autogovern i reclamació de diàleg.
Govern Constitució Espanyola Senat Catalunya PSC PSC Independència de Catalunya Article 155 de la Constitució Declaració unilateral d'independència (DUI) José Montilla
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- SANITAT El cribratge neonatal topa amb la desigualtat territorial
- Medi ambient El polit becfí, la primera au que s’extingeix a l’Europa continental
- VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES Una de cada 10 agressions sexuals a BCN és grupal
- Catalunya El mapa de càmpings inundables s’actualitzarà abans del 2025