REACCIONS AL TRIBUNAL SUPREM
El Govern i el PSOE "respecten" la decisió del Suprem i no volien presó
Rajoy assegura que acata la decisió del tribunal i no comentarà el que digui el jutge, li agradi "més o menys"
El socialista Jáuregui admet que seria "molt recomanable" arribar al 21-D sense el "plus avantatgista" d'independentistes empresonats

undefined40714288 fotodeldia epa06293392 spanish prime minister mariano rajoy171103184300 /
El Govern i el PSOE no volen opinar públicament sobre la decisió del la fiscalia i del Suprem al voltant de la Mesa del Parlament. Es limiten a dir oficialment que respecten la decisió del tribunal respecte a Carme Forcadell i la resta de companys en aquest òrgan de la Cambra. No obstant, tant a la Moncloa com al partit de Pedro Sánchez s'admetia que la millor opció era que abandonessin el tribunal amb mesures cautelars i no es repetís la situació que es va donar a l'Audiència Nacional fa uns dies, quan diversos exconsellers van sortir cap a la presó sense possibilitat de fiança.
Va ser el mateix president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, qui va dir a primera hora d'aquest dijous que respectaria la decisió que s'adoptés al Suprem, tan bon punt els parlamentaris catalans imputats declaressin davant el jutge instructor Pablo Llarena per rebel·lió, sedició i malversació en el marc de la declaració unilateral d'independència ho haguessin fet.
"Els jutges tenen una funció que marca la nostra Constitució i jo la respecto, sigui quina sigui la seva decisió, m'agradi més o menys", va opinar des de Salamanca, on va anar per acompanyar el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en un acte a la universitat.
"Que Puigdemont torni"
Notícies relacionadesPerò des del seu entorn no s'amagava, com s'ha vist en dies previs, que els populars ara com ara prefereixen afrontar les eleccions a Catalunya amb els membres de la Generalitat i el Parlament al carrer. Des del PSOE, l'eurodiputat Ramón Jaúregui va admetre a la cadena SER que seria "molt recomanable" que en el marc de la campanya electoral prèvia al 21-D "ningú tingui el plus avantatgista d'enarborar el seu empresonament com un element sentimental favorable a les seves proclames".
En aquest context, Jaúregui va fer una crida a l'expresident Carles Puigdemont perquè abandoni Brussel·les i torni a Espanya, per així atendre a la reclamació de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que va ordenar-ne la detenció per no haver atès la seva cita judicial per anar a declarar pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. "Si tornés [...] afavoriria la llibertat dels seus companys", va sentenciar.
Carles Puigdemont Carme Forcadell Eleccions Catalunya Parlament Eleccions autonòmiques PSOE Govern Mariano Rajoy Independència de Catalunya Pablo Llarena Article 155 de la Constitució Declaració unilateral d'independència (DUI)
- Xarxa elèctrica ¿Què és el zero energètic, la principal hipòtesi de l'apagada generalitzada?
- Tall del subministrament elèctric Apagada generalitzada a Espanya: ¿què ha passat amb la llum?
- Espanya, paralitzada per una gran apagada d’origen desconegut
- Xarxa elèctrica Les causes de l'apagada massiva a Espanya i Portugal
- Apagada massiva La llum també se'n va a Portugal en una apagada que afecta Europa
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- Infraestructures Rodalies serà gratuït durant tota la jornada quan els trens comencin a circular
- Cues de cotxes des de la matinada a les gasolineres de Barcelona per a repostar i omplir generadors
- Explicació ¿Hi podria haver una altra gran apagada elèctrica a Espanya? 4 claus sobre el que ha passat i què podria passar ara
- Gairebé el 50% dels hipotecats espanyols firmen ja una hipoteca fixa, que comença la seva remuntada aquest 2025