CAMÍ DE LES URNES

Qui és qui a la llista de Germà Gordó

L'exconseller es presenta a les eleccions del 21-D darrere de Teresa Pitarch i seguit de Silvia Requena

L'objectiu de l'exdiputat apartat del PDECat és captar el vot tradicional del partit de Mas

zentauroepp37591532 barcelona  08 03 2017 ple al parlament i sessio de control a170602205336

zentauroepp37591532 barcelona 08 03 2017 ple al parlament i sessio de control a170602205336 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Sens dubte, la candidatura més minoritària a priori en aquestes eleccions és Convergents, la marca que ha patrocinat Germà Gordó després de ser apartat del PDECatPDECat i convertir en partit polític (Nova Convergència) els seus seguidors que feien de lobby intern a l'antiga CDC. Un lobby per defensar tesis conservadores i liberals en el si del partit d'Artur Mas i per oposar-se també a les versions més radicals de l'independentisme.

El cap de cartell és Teresa Pitarch, exdirectora de l'Institut Català de les Dones. Es tracta d'una fidel seguidora de Gordó, a qui defensa malgrat estar investigat pel cas 3%. A la pregunta de si Mas estava d'acord amb la decisió que va executar al juny la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, de reclamar a l'exconseller que deixés el seu càrrec de diputat, Pitarch va afirmar fins i tot: "Jo crec que no". Prèviament, Pitarch havia optat sense èxit a liderar el partit a BarcelonaVa perdre davant Mercè Homs.

Una vegada Pitarch va trencar el seu carnet del PDECat en solidaritat amb Gordó, la Generalitat la va apartar del seu càrrec al capdavant de l'Institut Català de les Dones. Pitarch, discreta i de formes elegants, calla més del que sap.

Gordó, investigat

Al seu costat, de número dos a la llista, l'autèntic líder del lobby, Gordó. El que va ser mà dreta de Mas al Govern primer com a secretari de l'Executiu i després al capdavant de la Conselleria de Justícia, està ara imputat pel cas 3%cas 3%. Va dirigir del 2004 al 2010, com a gerent, la fontaneria de Convergència i hi ha pocs secrets que desconegui sobre les entranyes econòmiques del partit. Després de ser investigat -ell ha mantingut en tot moment la seva innocència-, la direcció del PDECat li va exigir sense èxit que deixés el seu escó i ell va passar a representar-se a si mateix al Parlament des de l'última fila de l'hemicicle. Li han reclamat que torni l'acta de diputat perquè "és un projecte polític d'un espai transversal molt ampli", però Gordó s'ha aferrat a la plaça de parlamentari.

Notícies relacionades

De la decisió del PDECat d'apartar Gordó, Mas en va dir que era tan "necessari" com "injust" prendre aquesta decisió pel cas 3%. Gordó ha negat reiteradament la seva culpabilitat en el cas de corrupció en el partit malgrat els testimonis que el situen com l'aconseguidor de Convergènciaaconseguidor amb contactes amb diferents empresaris.

Requena, un "vers lliure"

En tercera posició se situa Sílvia Requena, una altra outsider de Convergència, que va disputar a Francesc Homs la candidatura del partit a les eleccions generals el mes de maig passat, en el que van ser les primeres primàries del partit. Les va guanyar Homs amb el 77% dels vots, davant el 20% de la seva rival, en una convocatòria en què van participar 7.600 militants i en què Requena es va autodefinir com la veu de les bases del partit. És advocada i va ser responsable de la sectorial d'Igualtat a CDC. Va ser la número dos de Democràcia i Llibertat (la marca de CDC per a les generals del 2016) al Senat. N'hi ha que, davant la tesi de defensar les bases, veuen en Requena un "vers lliure" difícil de classificar.