BRONCA MEDIÀTICA
Pérez-Reverte: "A Rufián li pegaven a l'escola o temia que li peguessin, i d'aquí surten les seves conductes posteriors"
L'escriptor ataca el diputat d'ERC pels seus cops d'efecte al Congrés dels Diputats i els seus tuits
Pérez-Reverte /
Arturo Pérez-Reverte van tenir una agra bronca amb Gabriel Rufián el març del 2016Arturo Pérez-ReverteGabriel Rufián a causa del procés. Va ser a Twittter, aquest "territori divertit" per a l'escriptor, on li agrada plantejar "debats", retirar-se "i veure com continuen". Ara, més que retirar-se, ha tornat a l'arena de les bronques, però a nivell televisiu. I amb el mateix rival. Quan li han preguntat a 'La Sexta Noche' (La Sexta) per la seva relació amb el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Pérez-Reverte no s'ha tallat un pèl: "Tinc la teoria que a Rufián li pegaven a l'escola o tenia por que li peguessin, i d'aquí surten les seves conductes posteriors", ha respost per donar una explicació al seu comportament polític a base de cops d'efecte al Parlament i els seus tuits.
El creador del capità Alatriste i d''Eva', la seva última novel·la, no ha acabat aquí, també s'ha referit a Carles Puigdemont i els altres membres del Govern que són a Brussel·les o han sigut o estan empresonats. Ha menyspreat que s'autoproclamin presos polítics o exiliats. "Quan sento parlar un polític dient 'soc un exiliat o soc un pres polític' em fa riure. Ningú que hagi viscut els anys durs, l'exili de veritat, la mort, la tortura... Tot ve d'un problema de falta de cultura. Hem perdut la memòria, el vincle del passat".
"ESPANYA HA FET DEIXAMENT"
Pérez-Reverte, que recentment ha rebut el premi de la setmana Barcelona Novel·la Històrica, ha culpat Espanya del creixement de l'independentisme a Catalunya. "Espanya en conjunt, els seus polítics, la seva societat, han fet deixament. No és que Catalunya sigui malvada, és que no s'ha sabut crear per als joves un imaginari, una il·lusió com allà [a Catalunya] i això és admirable, encara que no estic d'acord amb el que defensen. Però que un jove de 17 anys surti al carrer perquè creu en alguna cosa és admirable. Té alguna cosa en què creure", ha raonat. En comparació, el literat afirma que "des de fa molts anys a Espanya no s'ofereix als joves un discurs motivador, metes, referències que els motivin".
Notícies relacionades"Aquest buit -ha continuat- ha sigut omplert per altres i a Catalunya sí que se'ls ha donat un objectiu, una bandera, una meta, una memòria -fictícia o no-, però se'ls han donat unes motivacions que els han fet tenir fe. L'abandonament que hi ha hagut a Espanya de la memòria, de la història, ha donat lloc al que ha passat a Catalunya". L'escriptor es declara "pessimista". "Crec que aquesta guerra està perduda. En dues o tres generacions, Catalunya serà molt diferent, i no per bé, perquè ells tenen alguna cosa en què creure".
Per això creu que Espanya és un "estat fallit perquè no ha sigut ni un país descentralitzat o federal ni centralista o fort. Ens ha faltat una guillotina com a la Revolució francesa, una purga històrica i social. A Espanya, l'Església, els privilegis medievals s'han mantingut tot i els moviments polítics i ara paguem el preu de no haver sanejat el país. Té mala solució; la paraula Espanya i la bandera espanyola sonen sospitoses".
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia