Marín afirma que Pedro Sánchez defensa la immersió lingüística
L'alcaldessa de l'Hospitalet minimitza el suport d'alguns barons socialistes a la proposta del Govern

zentauroepp41730682 madrid 22 01 2018 politica pedro s nchez habla con nuria180122111125
L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i membre de l'Executiva del PSOE, Núria Marín, ha assegurat aquest diumenge que el secretari general socialista, Pedro Sánchez, està a favor de la immersió lingüística i ha negat que hi hagi discrepàncies entre el PSC i el PSOE en aquesta qüestió.
En una entrevista a RAC-1, ha insistit que el PSC defensa el model lingüístic actual a Catalunya i que rebutja la iniciativa del Govern central d'incloure el castellà com a llengua vehicular en l'educació pública catalana, que ha titllat "d'ocurrència".
Ho ha dit després que alguns barons socialistes, com els presidents d'Aragó, Castella-la Manxa i Extremadura, Javier Lambán, Emiliano García-Page i Guillermo Fernández Vara, respectivament, defensessin dissabte la proposta del Govern i advoquessin per garantir el dret dels pares a triar l'idioma vehicular en què estudien els seus fills.
Marín ha sostingut que l'important és el que diguin Sánchez i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i ha tret importància a l'opinió dels barons, ja que considera que no reflecteix la posició del PSOE: "El que puguin dir Lambán i altres companys, amb tot el respecte, a mi no em serveix". Així mateix, ha reivindicat que la immersió lingüística és "un model d'èxit, que no segrega, que integra i cohesiona", i ha reclamat que la llengua no sigui un element de divisió.
També ha advertit que "el 155 no pot canviar el model lingüístic", perquè creu que hauria de servir únicament per garantir el funcionament ordinari de la Generalitat i no per prendre decisions polítiques.
Intencions del Govern
Notícies relacionadesL'Executiu estudia la inclusió d'una casella que permeti escollir el castellà com a llengua vehicular al formulari que omplen els pares d'alumnes en la pròxima preinscripció escolar a Catalunya. Això significa que les famílies que ho sol·licitin podran escolaritzar els seus fills en castellà, malgrat que el model d'escola catalana aposta per l'ús del català com a idioma per a l'ensenyament.
La mesura, anunciada pel secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, emparada des del 2014 per la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), no s'ha aplicat mai fins ara, però aquesta vegada es podria portar a terme ja que és el Ministeri d'Educació qui en aquests moments té les competències a Catalunya, en virtut de l'article 155 de la Constitució.
- Tall del subministrament elèctric Apagada generalitzada a Espanya: ¿què ha passat amb la llum?
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- La Feria de Abril torna a ser gratis
- Xarxa elèctrica ¿Què és el zero energètic, la principal hipòtesi de l'apagada generalitzada?
- «UNA NIT PERFECTA» Flick, l’amo de les finals, despulla el Madrid (capítol III)
- Gran apagada El Govern insta a limitar la mobilitat i a reservar la bateria dels telèfons mòbils
- Dijous 8 de maig Antoni Abad serà el pròxim protagonista de l'#afterwork d'El Periódico
- Xarxa elèctrica Les causes de l'apagada massiva a Espanya i Portugal
- Apagada general a Espanya Les escoles seguiran obertes fins que les famílies arribin per recollir els seus fills
- Tall elèctric massiu Red Eléctrica calcula que necessitarà entre 6 i 10 hores per recuperar tot el subministrament elèctric després de l'apagada