LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Amnistia Internacional protesta a l'Audiència contra les condemnes a rapers i tuiters

Inicia una campanya a favor de la llibertat d'expressió i contra la sanció de l'enaltiment del terrorisme i la humiliació a les víctimes

ai-campana

ai-campana

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Amnistia Internacional ha posat en marxa aquest dimarts, a les portes de l'Audiència Nacional, una campanya contra la legislació espanyola que restringeix la llibertat d'expressió, per la qual s'ha condemnat rapers i tuiters. Sota el lema Tuiteja si t'hi atreveixes, l'organització denuncia que els delictes d'enaltiment del terrorisme i d'humiliació a les víctimes imposen "una llei draconiana" a les xarxes socials. La campanya ha coincidit amb la sentència d'Estrasburg que inscriu la crema de fotos del Rei en la llibertat d'expressió.

Notícies relacionades

En presència de Cassandra, condemnada per l'Audiència Nacional i absolta pel Tribunal Suprem per haver publicat a Twitter acudits sobre Luis Carrero Blanco, president del Govern durant la dictadura franquista, i del raper Nyto Rukeli, condemnat per enaltiment, el director d'Amnistia Espanya, Esteban Beltrán, ha dit que "enviar rapers a la presó per la lletra de les seves cançons i prohibir la sàtira social demostra fins a quin punt s'han reduït els límits de l'expressió on line".

Amnistia Internacional sosté que el nombre de processats per l'article 578 del Codi Penal que castiga l'enaltiment al terrorisme o la humiliació a les víctimes ha augmentat de tres el 2011 a 39 el 2017, després que aquest precepte s'endurís. Des del 2014 s'han produït quatre operacions policials conegudes com a Araña que han provocat la detenció de desenes de rapers.