PROCÉS JUDICIAL
Bèlgica ajorna al 16 de maig la vista de l'euroordre de Comín, Serret i Puig
El jutge accepta la petició de la fiscalia, a l'espera de rebre i analitzar nova informació sol·licitada a Espanya, segons l'advocat Paul Bekaert
zentauroepp42980156 spanish members of the catalan parliament meritxell serret 180418103430 /
La justícia belga no té pressa i s'ho agafa amb calma. El Tribunal de Primera Instància de Brussel·les encarregat d'examinar l'euroordre emesa pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, contra Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig ha decidit aquest dimecres ajornar la vista al 16 de maig a petició de la fiscalia, que ha demanat més temps a la justícia espanyola abans de decidir de quins delictes se'ls acusa, segons ha informat l'advocat de la defensa Paul Bekaert.
"L'assumpte ha sigut ajornat al 16 de maig. La fiscalia encara no ha formulat l'acusació, així que només s'ha ajornat perquè el fiscal ha demanat informacions suplementàries a Espanya i la defensa vol temps per preparar-se", ha explicat Bekaert a les portes del Palau de Justícia. "De moment, la fiscalia no ha sol·licitat res ni hi ha hagut acusació. No hi ha hagut al·legat", ha precisat l'advocat flamenc de l'equip que defensa els polítics catalans sobre una vista presidida pel mateix jutge que va examinar l'euroordre anterior.
Bekaert també ha assegurat desconèixer la informació addicional que necessita Espanya per decidir els delictes que inclourà en la petició d'extradició. En la seva euroordre el Suprem reclama l'entrega a Espanya de Comín per rebel·lió, malversació i desobediència i per aquests dos últims delictes Serret i Puig. En l'euroordre anterior la fiscalia ja va reclamar informació addicional, aquesta vegada a l'Audiència Nacional, sobre la situació a les presons espanyoles entre altres elements.
"Som més optimistes"
El representant de la defensa s'ha mostrat optimista. "L'última vegada érem optimistes. Ara ho som més. Sobretot perquè hi ha hagut eleccions i això és important", ha indicat Bekaert sobre les eleccions catalanes del 21 de desembre que, segons ell, han alterat la situació. "Vol dir que hem confirmat que el ministre i els parlamentaris han sigut elegits, que tenen estatut d'electes però que no són tractats com a tal. Espanya empresona gent que ha sigut electa legalment. Després del referèndum les eleccions van confirmar que hi ha electes que són legals i que a Espanya es posa a la presó electes parlamentaris", ha explicat.
L'equip de defensors també segueix molt de prop el que passa a Alemanya amb Carles Puigdemont, la decisió sobre el qual, assegura Bekaert, "no s'espera per demà" i es podria dilatar en el temps. De moment, no obstant, estan satisfets amb la decisió del tribunal de rebutjar el delicte de rebel·liódelicte de rebel·lió. "La decisió alemanya ja és parcialment positiva per a nosaltres, el fet que no s'hagi acceptat la rebel·lió com a motiu d'extradició".
El procés, asseguren, es podria dilatar en el cas de Bèlgica tres i quatre mesos encara si s'esgoten totes les instàncies. L'únic dels polítics catalans que s'ha pronunciat aquest dimecres a les portes del Tribunal ha sigut Toni Comín, que ha assegurat que estan "molt tranquils".
- Tomé tensa la selecció
- Els aliats faciliten a Ucraïna atacar Rússia amb els seus míssils més enllà de Kursk
- ‘Sport’ celebra la Gala Valors amb un gran acte a Madrid
- Exposició París era una festa que cap pintor català es volia perdre
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- BAGES Construir amb llistons de fusta solidaris
- ANOIA Jorba celebra un mercat de productes de proximitat
- Ruta per la DO EMPORDÀ Perelada, temple del vi
- AGENDA DE BARCELONA Barcelona contra la violència masclista