CONTROL AL GOVERN

La febre per les tesis agafa Cosidó amb la seva sota el braç

El portaveu del PP en el Senat mostra el seu treball acadèmic als passadissos de la Cambra després de ser atacat per Sánchez

undefined45579639 graf3054  madrid  23 10 2018   el portavoz popular en la c m181023183815

undefined45579639 graf3054 madrid 23 10 2018 el portavoz popular en la c m181023183815 / FERNANDO VILLAR

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les tesis doctorals dels dirigents polítics mai havien sigut tan protagonistes ni se n’havia parlat tant com ara. La febre per exigir que es facin públics aquests treballs, que culminen el camí que condueix a obtenir el títol de doctor, va tenir en el president del Govern, Pedro Sánchez, la seva primera víctima. Primer se'l va acusar de mantenir-la oculta, després de plagi, més tard de no haver-la escrit i, finalment, de tenir poca qualitat. Amb tant enrenou, hi ha polítics que no s’atreveixen a sortir de casa sense la seva tesi doctoral sota el braç. Per si de cas. 

L’últim exemple, Ignacio Cosidó. Després que Sánchez l’hagi atacat per no tenir la seva feina doctoral publicada i d’haver sigut jutjat per un tribunal compost per persones excessivament afins (entre ells, l’exministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro), el portaveu del PP en el Senat ha abandonat el ple per a, davant de tots els periodistes, mostrar els seus treballs acadèmics. Primer, la versió en llibre, anomenada ‘El gasto militar’. La biblioteca de la Universitat Camilo José Cela, on Sánchez va defensar la seva tesi, es va convertir el mes passat en un punt d’espera per a molts periodistes que desitjaven fer-li un cop d’ull al text del president del Govern. Aquesta vegada, els passadissos del Senat han servit per presentar en societat l’assaig que Cosidó va presentar el 1993: ‘La economia de la defensa en Espanya: 1982-1992’.

Lletres daurades

Enquadernat en pell i amb lletres daurades, la tesi de Cosidó ha sigut fotografiada per tots els periodistes. Però la febre no acaba allà. “¿Per què posa que vostè va presentar la tesi l’1 de gener de 1993?”, ha sigut una de les principals preguntes. “Quan són tesis anteriors a una etapa en què no hi havia registre informatitzat es posen totes amb data la creació del registre”, ha contestat el dirigent conservador. A més, ha fet broma que el primer dia de l’any no és “una bona data” per presentar una tesi.

Notícies relacionades

Com ja li va passar a Sánchez o a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, la investigació pel passat acadèmic dels polítics arriba als membres del tribunal, i en aquest cas no ha sigut diferent. El cap de l’Executiu ha acusat Cosidó de presentar el seu treball davant d’un tribunal en què hi havia membres del PP. Aquest assumpte ha molestat més el diputat conservador, que ha assenyalat la “baixesa” de Sánchez per posar en dubte la professionalitat d’alguns catedràtics que van morir i que no es poden defensar.

No obstant, Cosidó ha volgut veure el costat bo d’aquesta febre, assegurant que, si hi ha molt interès per un treball del qual se sent “molt orgullós”, espera que l’editorial en tregui una nova edició, cosa que com a autor “el satisfaria molt”. 

Temes:

Senat