sobre secrets oficials de Villarejo

Anticorrupció s'oposa que el jutge prengui declaració a 'el Gordo'

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016171227134054

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016171227134054 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia Anticorrupció s’oposa que el jutge de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Diego de Egea, prengui declaració al comissari Enrique García Castaño, més conegut com 'el Gordo’, en relació amb les activitats del seu soci, el també comissari i ara en presó preventiva, José Manuel Villarejo, que afectarien secrets oficials de l’Estat, segons han informat a fonts jurídiques.

D’Egea, instructor del 'cas Tàndem', havia sol·licitat informe a la Fiscalia Anticorrupció sobre aquesta possibilitat atenent les peticions de García Castaño, que ha sol·licitat al jutge que obtingui permís del Consell de Ministres perquè ell pugui declarar obertament sobre assumptes com l’ús de fons reservats sense incórrer en delictes per vulneració de secrets oficials.

Anticorrupció, després de rebre l’escrit del jutge, ha decidit oposar-se a aquesta sol·licitud perquè entén que encara hi ha diligències per practicar abans d’arribar a prendre declaració a García Castaño, d’acord amb les fonts consultades.

El mes de juliol passat, De Egea va prendre declaració a García Castaño i el va deixar en llibertat amb mesures contra el criteri de la Fiscalia Anticorrupció, que defensava la necessitat de mantenir a la presó el comissari investigat per facilitar documentació i dades personals a Villarejo sobre les persones a qui feia seguiment per encàrrec dels seus clients.

Secrets sobre fons reservats

En vista de les filtracions de converses gravades al seu dia per Villarejo que s’han anat succeint en els últims mesos, García Castaño havia sol·licitat al jutge que li tornés a prendre declaració, però aquesta vegada, amb permís del Consell de Ministres perquè pogués fer ús d’informació que pugui estar classificada com a secret oficial.

Notícies relacionades

Tal com van traslladar els seus advocats al jutge de l’Audiència Nacional la setmana passada, el comissari afirma que només així pot desplegar el seu dret de defensa davant "filtracions interessades" de "converses que són malinterpretades i retorçades perquè presenten uns fets que no es corresponen amb la realitat".

En concret, demanava permís per poder vulnerar en seu judicial la llei de secrets oficials del 1968 i la llei de despeses reservades del 1995, una demanda que segons avançava lainformación.com, hauria atès De Egea, al posar en marxa el mecanisme per obtenir l’autorització del Consell de Ministres. No obstant, Anticorrupció s’oposa a aquesta iniciativa.