AMB CÀRREC A LES ARQUES PÚBLIQUES
Quim Torra ha gastat 120.000 euros en viatges a l'estranger en sis mesos
El president ha fet nou sortides, davant les dues que va realitzar Puigdemont en tot el seu mandat
fcasals46178675 el president quim torra i l expresident carles puigdemont du181208123755 /
Des del 14 de maig, quan va ser investit president de la Generalitat, Quim Torra ha carregat als comptes públics catalans 120.000 euros en viatges a l’estranger, segons ha revelat aquest dilluns SER Catalunya. Durant els sis primers mesos de legislatura, Torra ha fet nou viatges, majoritàriament a Brussel·les per visitar Carles Puigdemont. El seu antecessor, en l’any i nou mesos que va durar el seu mandat, únicament va fer dos viatges a l’estranger, que van tenir un cost de poc més de 9.000 euros. L’oposició ha carregat amb duresa contra aquesta despesa, que des d’ERC i des del PDECat s’ha defensat, considerant que no és inflat i que respon a l’excepcionalitat del moment.
"Entenem que estem davant d’una legislatura a què el procés independentista té necessitat d’internacionalitzar-se més", ha valorat David Bonvehí, president del PDECat. En la mateixa línia, Marta Vilalta, portaveu republicana, ha reflexionat que "moltes vegades s’han de fer accions que donin resposta a aquesta no normalitat en la qual vivim i, per tant, que hi puguin haver aquests viatges, aquesta política també exterior associada".
Els viatges a Bèlgica de Torra suposen un cost de 30.000 euros en total, mentre que les visites a Clara Ponsatí (Escòcia) i Marta Rovira (Suïssa) han superat els 71.000 euros. A aquests viatges cal sumar-hi també el que va fer el cap del Govern a Eslovènia el 6 i 7 de desembre passats.
Maragall i Aragonès
Un altre membre del Govern que ha engrossit la despesa en viatges a l’exterior és el ja exconseller Ernest Maragall, que en els mesos abans de la seva renúncia va gastar 42.000 euros, davant els 12.000 euros que va gastar el seu predecessor, Raül Romeva.
Per contra, el vicepresident Pere Aragonès no ha carregat a les arques públiques el viatge que va realitzar el 13 i 14 de novembre a Brussel·les, on es va reunir amb Puigdemont. Segons especifica en una resposta parlamentària escrita al PPC, aquell va ser un viatge "privat", per la qual cosa "no va suposar cap cost a l’erari públic".
Crítiques de l’oposició
L’oposició ha posat el crit al cel. Miquel Iceta ha qualificat de "barbaritat" aquest "malbaratament". "És conseqüència de mantenir la ficció d’un Govern de la república –ha assenyalat el líder delPSC. No fa falta que ho digui cap mosso, és evident que no s’ha implementat cap república". Els socialistes han instat Torra a no gastar-se "ni un cèntim més en reunions d’organismes fantasmagòrics" i que "no reverteixen en l’interès públic".
Notícies relacionadesEl portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha denunciat que "no pot ser que un president que no està governant Catalunya s’estigui gastant aquestes quantitats en viatges internacionals que no sabem si són institucionals i dels quals desconeixem quin és l’objectiu polític".
Per la seva part, la diputada de Ciutadans Lorena Roldán ha censurat "el malbaratament" de Torra amb els seus viatges per a, segons el seu parer, "fer propaganda del procés, parlar malament d’Espanya i visitar fugits de la justícia". Roldán també ha aprofitat per arremetre contraPedro Sánchez, a qui ha acusat de no fer "res" per impedir aquesta despesa i, en canvi, s’ofereix a "recolzar uns pressupostos que es reafirmen en el full de ruta del separatisme".
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació