el canvi, no equiparable al del 1978

Sánchez planteja al seu llibre reformar la Constitució per "recompondre el consens perdut"

El president del Govern proposa un procés "seriós, amb profunditat i sense presses"

manual-de-resistencia-sanchez

manual-de-resistencia-sanchez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern, Pedro Sánchez, planteja al seu llibre 'Manual de resistencia' –que presentarà el pròxim dijous– una reforma de la Constitució per "recompondre el consens perdut" i "posar ordre", però considera "absurd" que per a això calgui aconseguir un consens equiparable al del 1978 perquè, al·lega, aquest argument "opera en contra de qualsevol acord".

Segons la seva opinió, la reforma de la Carta Magna no té per què tancar-se en quatre anys, sinó que planteja iniciar un procés ara que acabi d’aquí a sis, vuit o deu anys per fer-ho "seriosament, amb profunditat i sense pressa".

El canvi del matalàs

A 'Manual de resistencia', el primer llibre publicat per un president en exercici, Pedro Sánchez explica les dues decisions que va prendre com a president tot just arribar a la Moncloa; la primera, canviar el matalàs del llit i la segona, donar empara a l’‘Aquarius’. Repassa la moció de censura i tot el seu periple previ en el PSOE.

S’estén especialment en la crisi de Catalunya i destacal’"oposició d’Estat" que considera que va exercir el seu partit recolzant Mariano Rajoy tant en el rebuig a la celebració del referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya com enl’aplicació del 155. De fet, i després d’assenyalar que el PP ha d’aprendre d’aquesta oposició adverteix: “l’1-O podríem haver fet que caigués un Govern i no ho vam fer"

Notícies relacionades

Arran del problema català, també explica la seva opinió sobre altres líders, com Ada Colau, de la qual diu que quan hi ha algun dubte sempre es posa del costat independentista. O de Pablo Iglesias, de qui assegura que no va ser conscient de què es jugava Espanya com a país amb el referèndum de l’1-O.

Retreu al líder del partit taronja, Albert Rivera,  que el legitimessin amb la seva participació i les seves declaracions, blanquejant així el moviment independentista i admet fins i tot que la crisi catalana el va fer perdre cert contacte amb ell.