pallissa a guàrdies civils
L'Audiència Nacional confirma les penes per als condemnats d'Altsasu i insisteix que no va ser terrorisme
La sentència ratifica l'agreujant per discriminació ideològica
La Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional ha ratificat que l’agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles al bar Kotxa d’Altsasu (Navarra) l’octubre del 2016 no va ser terrorisme i ha mantingut les penes d’entre 2 i 13 anys de presó que van ser imposades als vuit acusats, si bé una d’elles ha sigut rebaixada per una qüestió tècnica.
Confirma així el criteri de la primera sentència, que va descartar els delictes de terrorisme que demanaven tant la Fiscalia com les acusacions populars i particulars, a l’entendre que "no ha quedat plenament acreditat la finalitat terrorista de la seva acció i tampoc la seva vinculació o pertinença a ETA".
Tot i que no accedeix a la petició fiscal, el tribunal aprecia una motivació ideològica a l’apreciar un agreujant d’odi, consolidant així aquesta via d’actuació per a fets similars com "alguns atacs a juristes o polítics a Catalunya", segons ha avançat la cadena SER.
Les condemnes
Notícies relacionadesLa Secció Primera de la Sala Penal va condemnar el juny vuit acusats de participar en aquesta agressió per delictes d’atemptat a agents de l’autoritat, lesions, desordres públics i amenaces, però va descartar que fossin de caràcter terrorista malgrat la "notabilíssima gravetat dels fets".
Ara la Sala d’Apel·lació –composta per Enrique López, Eloy Velasco i José Ramón Navarro– confirma la sentència i rebutja els recursos de les defenses i de la Fiscalia, que demanava augmentar les condemnes perquè hi continuava veient una finalitat terrorista.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia