El sobiranisme busca aquest dissabte a Barcelona la manifestació més massiva contra la sentència
Més d'un centenar d'entitats s'han adherit a la marxa de l'ANC i Òmnium, que vol ser «transversal»

Foto de familia de miembros de Ã’mnium Cultural y Asamblea Nacional Catalana (ANC), entre los que se encuentra, el portavoz de Ã’mnium Cultural, Marcel Mauri (4i) y la presidenta de ANC, Elisenda Paluzie(6i) con una gran pancarta en la que se lee, ’LLIBERTATÂ? . Estas entidades han convocado una nueva manifestación para el próximo sábado 26 de octubre, contra la sentencia del ’procésÂ?, en Barcelona (España), a 25 de octubre de 2019. /
Partits i entitats sobiranistes es manifesten aquest dissabte a Barcelona per expressar de nou el seu rebuig de la sentència de l’1-O del Tribunal Suprem en una marxa convocada perl’ANC i Òmnium que busca ser la mobilització més «massiva i transversal» contra les condemnes. [Seguiu les últimes notícies de Barcelona i Catalunya des d’aquí]
Sota el lema ’Llibertat’, la manifestació començarà a les 17.00 hores al carrer Marina amb Ramon Turró i avançarà fins a l’encreuament del primer carrer amb l’avinguda Icària, on s’instal·larà un escenari i se celebrarà un acte.
L’emplaçament de la manifestació –el carrer Marina– és simbòlic, ja que és el mateix de la mobilització que l’ANC i Òmnium van convocar l’11 de novembre de 2017, dies després de l’empresonament dels exconsellers del Govern que van impulsar l’1-O, que es van sumar als del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i expresident de l’ANC Jordi Sànchez, que ja estaven a presó des del 16 d’octubre.
Les entitats independentistes busquen repetir una manifestació com la de fa dos anys, en aquest cas dies després que els sobiranistes presos hagin sigut condemnats pel Tribunal Suprem a penes d’entre nou i tretze anys de presó.
Més d’un centenar d’entitats s’han adherit a la marxa, a la qual es desplaçaran més de 400 autocars vinguts des de diferents punts del territori per traslladar persones contra la «repressió de l’Estat espanyol als carrers» i en defensa dels drets fonamentals.
«Pels drets i llibertats»
Els convocants preveuen que la manifestació reuneixi a una àmplia representació d’entitats socials, culturals, polítiques i sindicals, i asseguren que es tracta d’una marxa transversal i plural contra la sentència i a favor dels drets i llibertats individuals i col·lectius.
Així, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, han cridat a participar a la manifestació, perquè consideren que la llibertat interpel·la tots els ciutadans, que anima a defensar de forma unitària i transversal els drets i llibertats.
Tots dos han participat aquest divendres en una trobada per fer-se una fotografia amb representants de les més de 115 entitats que s’han adherit a la marxa, a la qual tots dos han demanat acudir de forma «massiva».
De moment, la mobilització més massiva, amb 525.000 persones segons la Guàrdia Urbana, va ser la de divendres de la setmana passada en què es van unir la vaga general convocada pels sindicats Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), i l’arribada de les Marxes per la Llibertat que van recórrer durant tres dies 100 quilòmetres des de cinc punts diferents de Catalunya per protestar contra la sentència del Suprem.
Familiars a la capçalera
La capçalera de la manifestació estarà formada per representants de les entitats i familiars dels empresonats, mentre que els partits polítics seran presents en un altre espai però no a la capçalera, ha explicat aquest divendres Mauri.
Entre els assistents, hi haurà el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, el president del Parlament, Roger Torrent, i diputats i dirigents d’ERC, JxCat i la CUP.
En l’àmbit sindical, CCOO de Catalunya ha descartat participar-hi com a organització –tot i que dona llibertat als seus afiliats–, i sí que s’ha afegit a la manifestació el secretari generald’UGT de Catalunya, Camil Ros, la central sindical de la qual ha animat a acudir.
Notícies relacionadesLa marxa coincideix amb el dia en què estava previst que se celebrés el partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid a la capital catalana, que s’ha ajornat, i Tsunami Democràtic –que ha anunciat accions per a la nova data, el 18 de desembre– ha avançat que en la manifestació hi haurà persones amb codis per poder accedir a la seva aplicació.
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de Metro amb més trens i més personal per la manifestació, que afectarà la circulació de diverses línies d’autobús, que veuran limitat o modificat el seu recorregut.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- A les portes de la catedral de Barcelona Devots del papa Francesc després de la seva mort: "No crec en Déu, però hi ha un abans i un després del seu papat"
- Successos Dos detinguts per robar una motxilla a una parella mentre practicava sexe a la platja del Somorrostro de Barcelona
- La successió de Francesc ¿Qui són els candidats a succeir el papa Francesc? Llista de cardenals ‘papables’
- Una de cada 350 El Sant Jordi 2025 vendrà encara 25.000 roses catalanes: l’últim productor del Maresme es resisteix a abandonar
- Cita internacional el 10J La Sagrada Família convidarà el pròxim Papa a Barcelona el juny del 2026 pel centenari de Gaudí