DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Diverses associacions condemnen les amenaces anònimes a sis periodistes catalans

La fotos de sis periodistes acompanyades de comentaris ofensius apareixen en uns cartells a Barcelona

zentauroepp50758819 05 11 2019 carteles con amenazas a personas contrarias a la 191105204826

zentauroepp50758819 05 11 2019 carteles con amenazas a personas contrarias a la 191105204826

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI) i l’Escola de Periodistes de Catalunya han condemnat aquest dimecres les amenaces anònimes contra sis periodistes catalans desplegades en cartells a Barcelona.

Aquestes associacions han mostrat la seva repulsa contra l’aparició als carrers de Barcelona de pasquins en què es llegia «Terroristes de la informació al servei de l’Ibex» als periodistes Xavier Sardà, col·laborador d’EL PERIÓDICO, Mayka Navarro (‘La Vanguardia’), Xavier Rius (‘E-notícies’), Joan Guirado (‘OKdiario’), Laura Fàbregas (‘Crónica Global’) i Estefanía Molina (La Sexta).

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha mostrat la «rotunda condemna» de l’Executiu a aquestes «amenaces» i ha transmès tot el seu recolzament als periodistes que «les estan patint». «La llibertat d’informació és un dret fonamental, un pilar bàsic i irrenunciable de la democràcia que ha de ser respectat i garantit», ha escrit Sánchez a Twitter.

L’Escola de Periodistes de Catalunya ha mostrat el seu «més enèrgic rebuig» i tota la seva solidaritat als periodistes assenyalats: «Demanem una vegada més respecte a la nostra feina», ha escrit a Twiter.

«Depurar responsabilitats»

La FAPE i l’Associació de la Premsa de Madrid (APM) han exigit la retirada dels cartells i que s’investiguin aquests fets i es depurin les responsabilitats que corresponguin i han denunciat la violència i hostilitat que hi ha contra la premsa a Catalunya.

«En un estat de dret com el nostre és inadmissible que es tracti d’impedir el lliure exercici del periodisme mitjançant amenaces i coaccions», han expressat en un comunicat conjunt l’APM i la FAPE, en el que han denunciat que aquests actes poden «posar en risc» la vida d’aquests professionals.

«Que les autoritats catalanes condemnin» 

Notícies relacionades

«Instem les autoritats catalanes que condemnin aquests fets i prenguin totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels periodistes i perquè a Catalunya es pugui exercir el periodisme en llibertat», han afegit.

També la PDLI ha sol·licitat que s’investiguin aquests fets d’«extrema gravetat», en aquest cas al ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i ha demanat els partits polítics que condemnin aquestes amenaces.