ESCRUTINI
Resultats de les eleccions a Espanya: generals i per municipis i províncies
Els resultats electorals oficials de les legislatives del 10 de novembre del 2019 donen la victòria al PSOE (120 diputats), seguit del PP (88) i Vox (52), amb l'escrutini finalitzat

resultados-elecciones-generales-espana
Els resultats de les eleccions generals a Espanya del 10 de novembre del 2019 atorguen la victòria al PSOE amb 120 diputats, mentre el PP en puja 87 i Vox es dispara a 52, amb l’escrutini al 100%. Podem baixa a 35 escons i Ciutadans es desploma fins als 10. [Segueix les eleccions generals a Espanya en directe.]
► Consulteu tots els resultats de les eleccions generals de novembre 2019
resultats de les eleccions generals de novembre 2019
EL PERIÓDICO ha ofert en directe totes les dades de l’escrutini electoral, tant les xifres generals com els vots per municipis, províncies i comunitats, tots comparats amb els d’eleccions legislatives anteriors. La web inclou un cercador que permet a l’usuari accedir directament a la localitat, circumscripció o autonomia que li interessi.
Pedro Sánchez repeteix triomf però perd 3 escons
El PSOE de Pedro Sánchez ha guanyat les eleccions amb 120 diputats, tres menys dels que va obtenir l’abril passat, segons els resultats oficials. El PP de Pablo Casado, en canvi, puja a 88 escons, 22 més que les legislatives anteriors. Els socialistes, per tant, salden el 10 de novembre amb una victòria amarga, sense un horitzó clar per aconseguir una investidura i, sobretot, la governabilitat.
Amb tot, la gran campanada d’aquestes eleccions generals a Espanya l’ha donat Vox, que se situa com a tercera força al disparar-se amb 52 diputats, més del doble que l’abril (en tenia 24). La ultradreta s’ha guanyat el dret a imposar debats retrògrads i humiliants per a la dona i els immigrants, i a ser un dels principals guionistes de la pròxima legislatura en el Congrés.
Per la seva part, Podem baixa a 35 escons (en tenia 42), mentre Ciutadans s’enfonsa amb només 10 diputats (a l’abril en va aconseguir 57). Després dels seus incomprensibles vaivens ideològics, la força política d’Albert Rivera, ha deixat de tenir sentit per a molts dels que l’han acompanyat en els últims anys: el seu líder, amb 47 diputats menys que el 28-A, obre la porta ara al seu relleu.
Resultats de les eleccions a Catalunya i Barcelona
A Catalunya,ERC repeteix com a força més votada amb 13 diputats (dos menys que a l’abril), seguida del PSC (que repeteix amb 12), Junts per Catalunya (que puja de 7 a 8) i En Comú Podem (amb 7, els mateixos que a l’abril). Per darrere queden PP, CUP, Vox i Ciutadans, amb 2 escons cada un.
En total, les forces independentistes (ERC, Junts per Catalunya i la CUP) sumen 23 diputats, per 25 de la resta dels partits (PSC, En Comú Podem, PP, Vox i Ciutadans).
A la ciutat de Barcelona, ERC també repeteix victòria amb el 21% dels vots (va aconseguir el 23,1% l’abril), seguida del PSC amb el 19,9% (22,8% l’abril) id’En Comú Podem amb el 15,6% (16,3% l’abril).
Resultats de les eleccions a Madrid
Notícies relacionadesA la Comunitat de Madrid, el PSOE torna a ser la força més votada tot i que empata a 10 diputats amb el PP (els socialistes n’han perdut 1, mentre que els populars n’han guanyat 3). Els segueix Vox amb 7 escons (en guanya 2), Podem amb 5 (se’n deixa 1), Ciutadans amb 3 (en perd cinc) i Més País, la candidatura d’Íñigo Errejón, que s’estrena amb 2.
A Madrid capital, en canvi, el PP es converteix en el partit més votat amb el 27,3% dels vots (21% l’abril), mentre que el PSOE es queda en el 26,4% (27% l’abril). Vox se situa com a tercera força amb el 16% (12,7% l’abril).
- Tribunals Qui és Inés Guardiola, l'advocada que ha aconseguit l'absolució de Dani Alves
- Els Mossos volen que els forenses aclareixin si Tenneco causa càncer
- Reforma pendent El final del canvi d’hora apunta al 2026
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- El TSJC absol Alves d’agressió sexual a una jove al Sutton el 2022
- Ciclisme La Volta suspèn el final de l’etapa reina a Queralt i farà una etapa plana de 120 km amb final a Berga en el seu lloc
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Pla pilot El Govern concedirà beques de 500 euros al mes per estudiar Filologia Catalana i augmentar la xifra de professors
- Catalunya Media City Salvador Illa presenta el ‘hub’ audiovisual Catalunya Media City a les Tres Xemeneies
- Crisi transatlàntica ¿Per què el Vell Continent és tan important per als EUA? Desmuntant el mite de l’Europa parasitària de Trump