EL PERFIL
Víctor Terradellas: un home ben connectat amb el món sobiranista
Víctor Terradellas va ser detingut el maig del 2018 en la primera fase de l'operació per desviació de fons
Va ser responsable de relacions internacionals de CDC i és president de la fundació Catmón
whatsapp-image-2018-05-24-at-090544-1
Víctor Terradellas (Reus, 1962), exresponsable de relacions internacionals de CDC, és un home molt connectat amb el món sobiranista, segons es desprèn tant dels whatsaps que rep com de la seva agenda i dels documents confiscats a la Fundació Catmón, l’associació que dirigeix. Entre els papers, per exemple, hi ha una carta remesa el 2017 per l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol sobre l’actualitat catalana. «Víctor, veig que van produint, jo també vaig fent coses, que com pots veure no són d’interès immediat. Però per no perdre el record del que hem fet durant una pila d’anys. En la línia de construir Catalunya», diu una de les cartes. En l’actualitat viu a Cornudella de Montsant (Priorat). Va ser detingut el 24 de maig del 2018 en la primera fase de l’operació per la presumpta desviació de fons de la Diputació de Barcelona a l’entitat que dirigeix.
Tarradellas també manté contactes amb diputats de l’antiga Convergència i del seu hereu PDECat, com Ana Figueras Ibáñez i Mireia Canals Botines. Un dels seus companys de viatge a Catmón ha sigut Francesc Dalmases, actual parlamentari de Junts per Catalunya. David Madí, home de confiança d’Artur Mas i exsecretari de comunicació de la Generalitat, és un dels seus interlocutors, segons els whatsaps que li ha sigut intervingut
Aquestes vinculacions, no obstant, no es redueixen a l’àmbit convergent, sinó que són molt més àmplies en l’univers independentista. Entre els whatsaps inclosos en la causa que instrueix el jutge Joaquín Aguirre hi ha missatges amb l’exdiputat de la CUP David Fernández i amb el dirigent d’ERC Gabriel Rufián, entre altres polítics. Fora de Catalunya, a més, té una estreta relació amb Joseba Egibar, portaveu del PNB al Parlament basc.
Internacionalitzar la «nació catalana»
Notícies relacionadesLa fundació que presideix, Catmón, té per objectiu el reconeixement internacional de la «nació catalana» i la cooperació «amb aquells pobles del món que pateixen un oblit més gran per part del món occidental». L’escriptura de constitució data del 13 de juny del 2003. Davant del notari va comparèixer Terradellas, Joaquim Milla Fargas, Francesc Dalmases, actual diputat de Junts per Catalunya, Ferran Falcó, militant del PDECat, exdiputat i ara titular de la Secretària de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, i Montserrat Candini Puig, ara alcaldessa de Calella i exdiputada al Parlament. Terradellas intervé a més com a mandatari legal de Felip Puig Gordès, que va ocupar diversos càrrecs en els governs de CiU, i Josep Rull, també exconseller i ara empresonat per la condemna imposada pel Tribunal Suprem en la sentència del procés.
Catmón i Igman, una entitat bessona, s’han nodrit de subvencions atorgades per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i altres organismes de la Generalitat, però també de la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments, com el de Barcelona el 2014, quan Xavier Trias era alcalde de la capital catalana. En el registre també es va intervenir documentació sobre ajuts rebuts per l’Ajuntament de l’Hospitalet del 2011 fins al 2013. Catmón va impulsar la revista ‘Catalan International View’, que va rebre una subvenció important de la Generalitat
- Reis del boca a boca Restaurants de culte de BCN fora del radar dels ‘influencers’
- Una dupla especial "L’ego s’ha de deixar de costat"
- Aniversari. Nutrició esportiva Nutrisport celebra els 40 anys d’història amb una nova imatge
- Una baixa de pes Flick repensa l’atac sense Lamine Yamal
- FUTBOL Guardiola renova fins al 2027 i complirà 10 anys en el City