PER A LES FESTES NADALENQUES

Urdangarin ja ha demanat el seu primer permís de sortida, de set dies

La direcció de la presó avilesa de Brieva, on compleix condemna, resoldrà sobre la sol·licitud la setmana que ve

zentauroepp51141942 28 11 2019 urdangarin  a una semana de conocer si disfrutar 191129193818

zentauroepp51141942 28 11 2019 urdangarin a una semana de conocer si disfrutar 191129193818 / ANGEL DIAZ BRINAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Iñaki Urdangarin, condemnat pel‘cas Nóos’, ja ha complert una quarta part de la seva condemna i, com estableix el reglament penitenciari, ja pot demanar un permís de sortida. Ho ha fet i n’ha sol·licitat un de set dies, el límit màxim de durada de cada sortida. Tot i que no s’ha revelat per a quins dies concrets s’ha sol·licitat aquest permís, fonts penitenciàries han indicat que serà per a les festes nadalenques.

De tota manera, al trobar-se classificat en segon grau –el règim ordinari–, haurà de ser laJunta de Tractament de la presó qui l’hi concedeixi i, si és així, el jutge de Vigilància Penitenciària haurà de ratificar-ho.

Decisió la pròxima setmana

La direcció de la presó de Brieva (Àvila) té previst resoldre la petició la setmana pròxima. Si la Junta de Tractament l’hi denegués, Urdangarin, condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per delictes de corrupció, podrà recórrer davant el jutge.

Si se li concedeix el permís, serà la segona vegada que el marit de la infanta Cristina surti de la presó. Al setembre, el titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó li va concedir sortir dos dies a la setmana, vuit hores cada vegada, per fer una tasca de voluntariat.

Trenta-sis dies a l’any fora de la presó

Amb la seva classificació actual, Urdangarin té dret a disfrutar d’un total de 36 dies a l’any fora de la presó, amb un límit màxim de 7 dies de durada per cada permís.

Notícies relacionades

No observar mala conducta, que no resulti probable el trencament de la condemna, que tampoc sigui previsible la comissió de nous delictes o que el permís pugui repercutir negativament en el programa individualitzat de tractament del pres són alguns dels criteris a tenir en compte per a la concessió.

Va ser el 18 de juny del 2018 quan el cunyat del rei Felip VI va ingressar a la presó. Podia triar presó i va optar per la de Brieva, a Àvila, un centre penitenciari de dones. Ell és l’únic reclús home. Allà, l’intern fa una vida normal, dedicat a la lectura i a l’esport.