Puigdemont intentarà visitar els polítics presos al febrer
L'expresident no descarta afegir-se a la missió d'eurodiputats que visitaran els líders independentistes empresonats

zentauroepp51720864 puigdemont200113140934 /
Carles Puigdemont, que avui intervé per primera vegada en el ple del Parlament Europeu, intentarà visitar els líders independentistes presos a finals de febrer. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’expresident en una entrevista a RAC-1. La seva intenció és afegir-se a la missió d’eurodiputats que visitarà les presons a finals del mes que ve.
«Voldria tornar a Catalunya per visitar els presos polítics. Sé que hi ha una missió per al 23 o 24 de febrer de parlamentaris europeus per visitar les presons. No ho descarto. Treballem per a això. Hauria de poder fer-ho», ha afirmat.
.@KRLS: "Voldria tornar a Catalunya per visitar els presos polítics. Sé que hi ha una missió per al 23 o 24 de ferbrer de parlamentaris europeus per visitar les presons. No ho descarto. Treballem per això. Hauria de poder fer-ho."
— El món a RAC1 (@elmonarac1) 14 de enero de 2020
Perquè Puigdemont pugui afegir-se a aquesta missió i trepitjar sòl espanyol s’haurà d’assegurar la immunitat, reconeguda en aquests moments però que el Tribunal Suprem ha demanat retirar. En aquest sentit, l’expresident ha exigit aclarir si aquesta immunitat, vigent a la UE, té «una excepció espanyola». «Si tinc immunitat, crec que opera en el conjunt de la Unió Europea. Hem d’assegurar-ho. Vull saber si hi ha una excepció espanyola o no», ha dit.
S’ha d'assenyalar que el jutge Pablo Llarena puntualitzava en les seves resolucions en les quals demanava la tramitació d’un suplicatori al Parlament Europeu que si Puigdemont tornava a Espanya seria detingut perquè no resulta necessària aquesta autorització per actuar contra ell per estar ja processat. A més, explicava que la sentència del TJUE deixava en mans del tribunal nacional la permanència en presó preventiva, sense perjudici de la tramitació d’un suplicatori posterior, informa Ángeles Vázquez.
Demana «coherència» al PSOE
Com ja va fer dilluns, l’expresident ha reclamat al PSOE que actuï amb «coherència» i rebutgi la retirada de la seva immunitat. «No he parlat amb ningú del PSOE. Demano coherència, no un gest. És coherent no donar recolzament a una conseqüència de la judicialització de la política. Que nosaltres puguem fer política és part de la solució», ha argumentat.
Notícies relacionadesL’expresident ha carregat contra el president de l’Eurocambra, David Sassoli, per atendre el Tribunal Suprem i retirar a Oriol Junqueras la condició d’eurodiputat: «Sassoli no és coherent amb la sentència del TJUE. S’han conegut pressions per part de la delegació espanyola. La partida està oberta, però això no hauria d’haver sigut així. Si Junqueras arriba al Tribunal General de la UE, estic convençut que li donaran la raó».
En unes setmanes, a la Catalunya Nord
Al capítol dels seus intents de tornar a Catalunya, Puigdemont ha anunciat que d’aquí unes setmanes participarà en un acte a la Catalunya Nord. «D’aquí un mes i una o dues setmanes estem planificant un acte a la Catalunya Nord. Em sentiré a casa», ha dit.
Tribunal Suprem Carles Puigdemont Oriol Junqueras Catalunya Independència de Catalunya Sentència del procés David Sassoli Polítics catalans presos Parlament Europeu
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'
- Club d’estil Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Final d’un pontificat Un conclave amb molts 'papables', però sense candidat clar
- FUTBOL Així és l’acord que el Reial Madrid va tancar amb Xabi Alonso fa mesos per lligar la seva arribada
- En la Pasqua de Francesc: pare, germà, amic… i profeta de l’Evangeli
- Al Senat Puente nega que la baixa execució pressupostària a Catalunya es degui a "la falta de voluntat política"
- Judici crucial Els Estats Units demanen la desintegració de Google per acabar amb el monopoli
- MACROECONOMIA L’FMI revisa a l’alça la previsió de creixement d’Espanya el 2025 fins al 2,5% malgrat els aranzels i la incertesa global
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»