Feijóo celebra les polítiques «moderades» de Rajoy i Aznar
El president de la Xunta de Galícia participa aquest matí en l'executiva del partit de Madrid
Evita atacar Álvarez de Toledo, tot i que lamenta que hagi entrat en la «mediocritat» que veu al Congrés
undefined54120089 madrid 15 07 2020 politica el presidente del pp pablo ca200715125930 /
Alberto Núñez Feijóo, guanyador de les eleccions gallegues amb majoria absoluta, la quarta consecutiva, ha destacat les «polítiques moderades» que tant José María Aznar com Mariano Rajoy van aplicar quan van presidir el Govern central, un encàrrec per a Pablo Casado, que ha radicalitzat el partit des que va arribar a la cúpula del PP.
El baró conservador amb més autoritat en el partit en aquests moments participarà avui en el comitè executiu nacional per analitzar els comicis de diumenge, en els quals ell va guanyar amb un discurs centrista i el candidat al País Basc, el ‘dur’ Carlos Iturgaiz, es va estavellar. Diu que va a Madrid a «escoltar» i també a «parlar» de l’«impacte de les autonòmiques en la política nacional».
En una entrevista a la cadena SER, on ha sigut preguntat si defensarà la necessitat que el seu partit viri cap a un perfil més moderat, ha respost que el PP ja ho és, perquè «els estatuts així ho concreten». «Som un partit de centre reformista i ho és perquè quan vam ser al Govern les nostres polítiques eren polítiques moderades i intentarem que Espanya miri de millorar les seves fractures intencionades o provocades per alguns i que siguem un país més lliure [...] Cregui’m, sempre que som al Govern fem les polítiques en què creiem i, quan estem a l’oposició, una de les estratègies del Govern és dir que som extremistes», ha respost.
Aglutinar el centredreta
Feijóo no ha volgut carregar avui contra la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, un nomenament que no li va agradar, i així ho va deixar clar, quan Casado la va escollir fa més d’un any. Segons la seva opinió, la seva formació ha d’intentar «aglutinar el centredreta», ara dividit també en Ciutadans i Vox. «I per fer-ho necessitem diferents sensibilitats», ha afirmat. «Això no és una congregació ni és un monestir», ha afegit sobre la «riquesa» del partit. Respecte als durs xocs que ha protagonitzat la portaveu a la Cambra baixa, ha comentat que en aquests moments, és «molt difícil» expressar idees «quan hi ha tantes desqualificacions, tant insult i tanta mediocritat». «De vegades, un entra en aquesta mediocritat i aquesta desqualificació i automàticament es crea un problema entorn d’un portaveu. A mi m’ha passat a l’oposició a Galícia, quan de vegades a l’acabar pensava que havia dit coses que no aportaven res», ha posat d’exemple.
Sense esmentar-lo directament, ha dit de Pablo Iglesias, vicepresident segon i líder d’Unides Podem, que és un «provocador» i ha arribat a la Moncloa, ha apuntat, «per ser un provocador». En aquest context, ha mostrat la seva alegria d’haver aconseguit deixar fora del Parlament gallec «la política de provocació». A la Cambra autonòmica només hi haurà representats aquesta legislatura del PP, el PSOE i el BNG. «M’agradaria que això fos extrapolable en els pròxims anys a Espanya. Ho dic pel bé de la política espanyola», ha declarat. Segons el seu parer, Pedro Sánchez «es va equivocar» en el seu Govern de coalició.
Notícies relacionadesRespecte a l’enfonsament del PP a Euskadi, on Casado va fulminar Alfonso Alonso i va col·locar Iturgaiz, que ha perdut la meitat d’escons, ha insinuat que ja li va dir en persona al líder dels populars que estava en contra d’aquesta decisió. «Jo ja li vaig donar la meva opinió fa temps. Parlem d’Euskadi ‘abans de’. Però això ja està decidit», ha assegurat abans de tornar a reclamar la unió del centredreta.
Les «accions discutibles» de Joan Carles
Preguntat sobre les investigacions dels comptes de Joan Carles, ha avisat del perill de fer «una esmena a la totalitat» i de la injustícia de qüestionar la institució per les «accions discutibles» del pare de Felip VI. Feijóo ha subratllat el paper del rei emèrit en la creació de l’estat de dret a Espanya, on hi ha «presumpció d’innocència». «Gestionem les coses amb proporcionalitat i siguem prudents en les nostres anàlisis. Es pot comentar i si es judicialitza, que es jutgi [...] Però no comencem una esmena a la totalitat al nostre propi país, perquè això no beneficia ningú», ha afirmat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia