CLASSIFICACIÓ

La presó proposa segon grau per a Millet i Montull i semillibertat a Osàcar

són els tres principals condemnats pel milionari saqueig del Palau de la Música

zentauroepp11012086 icult  millet palau musica190712211120

zentauroepp11012086 icult millet palau musica190712211120 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Efe

La junta de tractament de la presó de Brians II ha proposat classificar en segon grau o ordinari als exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull i concedir la semillibertat, tot i que amb restriccions, a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar.

Segons ha informat el Departament de Justícia, els tècnics de la junta de tractament han proposat aquesta classificació inicial per als tres reclusos –els únics empresonats pel saqueig del Palau de la Música–, que ara haurà de ser revisada per la Secretaria de Mesures Penals en el termini màxim de dos mesos.

Millet, Montull i Osàcar van ingressar a presó a finals del mes de juny per complir les condemnes de 8 anys i 20 mesos, 6 anys i 8 mesos i 3 anys i mig, respectivament, que els va imposar el Tribunal Suprem pel saqueig del Palau de la Música i el pagament de comissions a CDC a través de l’entitat cultural.

En cas que la Secretaria de Mesures Penals ratifiqui el segon grau, Millet i Montull es mantindran empresonats en règim ordinari amb la possibilitat de disfrutar de sortides o permisos puntuals i que la seva situació penitenciària es flexibilitzi amb mecanismes com l’article 100.2.

Per a Osàcar, la proposta de les juntes de tractaments és el tercer grau penitenciari, que permet anar a presó entre setmana només a dormir, tot i que amb restriccions, per la qual cosa les seves sortides del recinte penitenciari no serien diàries.

La classificació dels reclusos, una vegada la confirmi el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, haurà de ser revaluada en un màxim de sis mesos i, en el seu cas, modificada en funció de l’evolució dels reclusos al centre penitenciari.

Els condemnats per l’espoli de l’entitat cultural van mirar d’evitar el seu ingrés a la presó adduint davant l’Audiència de Barcelona la seva avançada edat –84 en tenen Millet i Osàcar i 77, Montull– i les seves males condicions de salut, mentre van demanar la suspensió de la pena de presó fins que es resolguin els recursos al Constitucional i les peticions d’indult que han presentat.

Notícies relacionades

No obstant, la sala que va jutjar el «cas del Palau de la Música» va descartar els seus arguments i els va donar fins al 25 de juny passat per ingressar a presó de manera voluntària, termini que els tres condemnats van acatar.

Millet, Montull i Osàcar són els tres principals condemnats pel milionari saqueig del Palau de la Música, entitat que també va servir per camuflar el pagament de comissions il·legals de la constructora Ferrovial a CDC a través dels contractes de patrocini, per la qual cosa l’extinta formació haurà de tornar 6,6 milions d’euros.