Arrimadas s'emancipa

La presidenta de Cs defensa amb fermesa la seva estratègia després de les crítiques de Rivera

L'exlíder diu que la dirigent ha perdut «la dignitat» per dialogar amb Sánchez

undefined55835942 la presidenta de ciudadanos  in s arrimadas  a su llegada a 201113145341

undefined55835942 la presidenta de ciudadanos in s arrimadas a su llegada a 201113145341 / EUROPA PRESS E Parra POOL

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

A Inés Arrimadas li han plogut atacs en els últims dies. Ha patit (i continuarà patint en les pròximes setmanes) la pressió de Podem, ERC, Bildu i altres partits d’esquerres perquè retiri la mà que ha estès a Pedro Sánchez per negociar els Pressupostos Generals del 2021. Però la veu més eixordadora i que li pot haver dolgut més ha arribat des del seu propi entorn. El seu padrí polític i antecessor en la presidència de Ciutadans, Albert Rivera, dijous es va despenjar amb unes declaracions en què criticava que sigui tan «laxa» amb «tota la banda sencera» de Sánchez: «Bildu, ERC, Podem en el Govern. «L’única bona notícia és haver marxat», va dir.

«Saben que jo no aguanto ni un minut recolzant coses en què no crec [...] La dignitat en la vida, quan la perds, no es recupera. Veig tot el que passa i penso: ‘Ai, per Déu, encara sort que vaig dimitir’. Si he d’aguantar tot això, he d’anar escortat davant els meus votants. És clar, perquè com que els havia dit que no faria res d’això, que era un perill, si faig al contrari...», va declarar en un acte en què estava promocionant el seu llibre. 

«Quan perds la dignitat en la vida, no es recupera. Veig el que passa i penso: ‘Ai, per Déu, encara sort que vaig dimitir’

Albert Rivera

Arrimadas no va voler callar i aquest divendres, a primera hora, va donar una entrevista a la cadena SER. Al ser preguntada per les declaracions de Rivera, la dirigent liberal es va reafirmar en la seva estratègia de diàleg amb Sánchez i va assegurar que la continua aplicant perquè creu que és «el més correcte» i els espanyols «ho agraeixen molt». «Hem entès l’excepcionalitat del moment. En plena pandèmia s’ha de seure», va remarcar.

La majoria absoluta desaprofitada

Notícies relacionades

La presidenta de Ciutadans va agafar les regnes del partit després que Rivera dimitís per la debacle electoral del novembre del 2019, quan va caure de 57 a 10 diputats. Arrimadas no va fer referència que aquest esfondrament es va deure al fet que els seus votants no van entendre el veto que li van posar a Sánchez després de les generals de l’abril, quan els dos partits podrien haver format Govern perquè sumaven una còmoda majoria absoluta amb 180 escons. Ella també hi va participar i va defensar aquella línia vermella malgrat que podrien haver evitat la repetició de les eleccions i que el PSOE no depengués dels independentistes i els nacionalistes. 

«El que és fàcil és la cridòria, el ‘no m’assec amb tu’, però estem fent el més correcte. El sentit d’Estat és això»

Inés Arrimadas

Ara ella ha pres nota de la censura dels seus votants i mira de rendibilitzar els 10 escons que té buscant el focus i venent-se com la via moderada que pot allunyar Sánchez dels «radicals». Aquest divendres, després de l’entrevista radiofònica, va participar en un acte del partit en què es va esplaiar. «Sé que nosaltres estem fent el que ningú més vol fer [...] Tenim l’opció del PP i Vox, que criden molt. El més fàcil és la polarització, la cridòria, el ‘no m’assec amb tu’, però estem fent el més correcte. El sentit d’Estat és això», va rematar. Els pares sempre ens sorprenem per com de ràpid creixen els fills, ¿oi, senyor Rivera?