PSC i PSOE mantenen la seva «confiança» en Marín després de la imputació
- La investigació arriba en el pitjor moment per als socialistes catalans, a les portes de les eleccions del 14-F
- El partit de Sánchez no aparta «per ara» de la seva executiva l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat
BARCELONA 07 02 2020 Politica Reunion Pedro Sanchez-Nuria Marin en la Diputacion de Barceloma los acompana Collboni FOTO de RICARD CUGAT /
La imputació de Núria Marín per una suposada trama de desviació de subvencions a l’Hospitalet de Llobregat arriba en el pitjor moment per al PSC, a les portes de les eleccions autonòmiques del pròxim 14 de febrer. L’alcaldessa de la localitat metropolitana és una de les seves figures més conegudes, i també forma part de la direcció del PSOE. De moment, els dos partits mantenen la seva confiança en la també presidenta de la Diputació de Barcelona.
La sensació era de sorpresa entre els socialistes catalans aquest dijous al migdia, quan va transcendir que Marín havia sigut imputada, després de declarar davant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), que investiga presumptes malversacions de l’Ajuntament de l’Hospitalet al Consell Esportiu de la ciutat. «Encara no sabem res», van assenyalar diversos dirigents del PSC. Poc després, el partit emetia a través de les xarxes socials un breu comunicat. En el text, els socialistes catalans remarquen la seva «total confiança» en Marín i demanen que es respecti la seva presumpció d’innocència, mentre ofereixen la «màxima col·laboració» amb la Justícia per aclarir els fets al més aviat possible.
En el PSOE no hi va haver reacció oficial, però fonts de la direcció del partit es van pronunciar de forma similar al PSC. Van transmetre la seva «sorpresa» davant la imputació de l’alcaldessa de l’Hospitalet, dins d’una causa en la qual ja han sigut detingudes 13 persones en els últims mesos, i van oferir la «màxima col·laboració» amb els investigadors. Marín és secretària de Cohesió i Integració en l’executiva del partit que lidera Pedro Sánchez, càrrec que va assumir a finals de 2017, després que Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, dimitís pel seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, pactat entre el PP i el PSOE després del referèndum unilateral de l’1 d’octubre d’aquell any. «Per ara», van remarcar les mateixes fonts, Marín mantindrà el seu lloc.
On se situa el llistó
Notícies relacionadesEl codi ètic del PSOE, aprovat el 2014, poc després que Sánchez es convertís per primera vegada en secretari general, estableix que els càrrecs del partit hauran de dimitir, si estan implicats en un procediment penal, quan s’obri el judici oral. Marín, per tant, pot continuar en la direcció del partit.
No obstant, els socialistes han anat més enllà de les exigències de la seva normativa interna en el passat recent. El juliol de 2018, just després que Sánchez arribés a la Moncloa després de la moció de censura a Mariano Rajoy arran de la sentència del ‘cas Gürtel’, el PSOE va suspendre cautelarment de militància i va apartar dels seus càrrecs orgànics els imputats en l’‘operació Enfiladissa’, que investigava una trama de corrupció en la contractació de sistemes de control de trànsit. Fonts de la direcció del PSOE van assenyalar llavors que havien d’endurir la seva resposta als casos de corrupció, a l’haver arribat a la Moncloa amb un propòsit clarament regenerador.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Es trenca el tabú dels sacerdots enamorats
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"