El fiscal vincula una investigació a Madí amb el ‘cas 3%’

  • El ministeri públic demana que una cas de factures falses s’uneixi a la investigació sobre el finançament de CDC
  • Una jutge de Barcelona decidirà si el procés en què figura l’exdirigent convergent viatja a l’Audiència Naciona
Barcelona 26 11 2019  Aigues de Catalunya presenta su centro de innovacion GoHub en Barcelona  Foto David Madi  FOTOGRAFO SERGI CONESA

Barcelona 26 11 2019 Aigues de Catalunya presenta su centro de innovacion GoHub en Barcelona Foto David Madi FOTOGRAFO SERGI CONESA

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia vincula una investigació oberta contra l’empresari i exdirigent de CDC David Madí per la seva presumpta implicació en una trama de factures falses amb una peça separada del ‘cas 3%’ sobre el presumpte finançament il·legal de l’esmentat partit polític, segons la documentació a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. El ministeri públic ha reclamat al jutjat penal de Barcelona que tramitava el procés contra Madí –que ha negat les imputacions– que s’inhibeixi a favor del magistrat de l’Audiència Nacional José de la Mata, que instrueix el ‘cas 3%’ i s’encarrega de les indagacions sobre la productora audiovisual catalana Triacom que presumptament «formava part d’una estructura de finançament» de Convergència.

El judici contra Madí i sis persones més, entre les quals Oriol Carbó, de Triacom, per la presumpta trama de factures falses havia de celebrar-se a Barcelona aquest dimecres, però, al final, ha sigut suspès. El fiscal recama per a l’exdirigent de CDC i membre de l’‘estat major’ de Carles Puigdemont dos anys de presó, inhabilitació i multa. A la banqueta també s’havia d’asseure l’empresari Juan Manuel Parra, un dels acusats en el judici del saqueig del Palau de la Música i que va reconèixer que va facturar a l’entitat cultural serveis prestats a CDC, entre els quals uns serveis prestats durant una campanya electoral. Va ser precisament aquest empresari, proveïdor habitual d’aquest partit, qui el juliol del 2019 va remetre un escrit al jutjat penal de Barcelona en el qual confessava haver cobrat treballs realitzats a l’extinta Convergència a través de factures girades a la productora Triacom, que va treballar en el seu dia amb TV3 i impulsora d’espais d’èxit com «El gran dictat».

La reunió amb Gordó

Notícies relacionades

Per acreditar la seva versió, Parra va entregar al jutjat un cedé que conté una conversa que va mantenir el 17 d’octubre del 2011 en la llavors seu de CDC al carrer Còrsega de Barcelona amb Germà Gordó, llavors secretari del Govern català i que està imputat pel ‘cas 3%’. En aquesta trobada, que va ser gravada per l’empresari, Gordó presumia de la seva influència en els contractes de la Generalitat. «Cada vegada que et presentis a alguna cosa (un concurs públic), em vens a veure i jo parlaré amb el secretari general corresponent, amb el departament corresponent», li va dir el llavors alt càrrec de l’Executiu català. L’empresari li reclamava un deute pel muntatge de mítings de les eleccions catalanes del 2010.

Aquesta gravació, difosa en el seu dia per EL PERIÓDICO, va arribar al jutjat de De la Mata a l’Audiència Nacional, que va citar a declarar Parra i després Oriol Carbó. D’allà va néixer la peça separada denominada Triacom, el nom de l’empresa audiovisual presumptament vinculada al finançament il·legal de CDC. Aquest mes de desembre i després de diversos retards en la celebració del judici contra Parra, Carbó i Madí per la presumpta xarxa de factures falses, el fiscal del cas de Barcelona, Pedro Castro, ha demanat a la jutge que remeti l’assumpte a l’Audiència Nacional perquè els fet que s’estan tramitant a les dues seus judicials «no ja revesteixen els caràcters de delictes connexos», sinó que estan vinculats a unes actuacions úniques: la facturació que durant el 2011 va tenir com a destinatària Triacom té una «doble dimensió processal»: el suposat perjudici causat a Hisenda (defraudació) o el possible finançament il·legal de CDC. Per això, al seu entendre, ha d’analitzar-se el cas des d’«un únic fòrum» (jutjat) que «impedeixi interpretacions contradictòries».