L’exdirector general dels Mossos denuncia que Vueling impedeix volar amb PCR en català
Soler es queixa que s’ha permès viatjar a gent amb documentació en castellà quan Brussel·les, la ciutat a la qual anaven, limita els idiomes a alemany, holandès, anglès i francès
L’exdirector general dels Mossos d’Esquadra Pere Soler ha denunciat que Vueling no l’ha deixat embarcar en un vol a Brussel·les aquest dilluns perquè el document que ha presentat conforme era negatiu en la prova PCR de Covid-19 estava escrit en català.
Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat el mateix Soler, l’incident ha tingut lloc al matí, quan la companyia li ha dit que el Govern de Brussel·les el podia multar, a ell i a l’aerolínia, per no portar la documentació en regla. Soler ha qualificat d’«arbitrària» la mesura perquè, segons ha explicat, sí que s’ha deixat pujar a l’avió passatgers que presentaven la PCR en castellà quan, en canvi, Brussel·les limita els idiomes a alemany, holandès, anglès i francès.
Segons el relat de Soler, que viatjava a Brussel·les per reunir-se amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín, abans de comprar el bitllet va consultar la documentació necessària en la pàgina web del Govern belga, on va veure que necessitava la PCR negativa. La web de Vueling, per contra, «no deia res» dels requisits necessaris per volar a Brussel·les.
Podia traduir-la
Aquest dilluns al matí, quan ha intentat embarcar, li han dit que la PCR estava en català i que «no podia ser». Li han dit que la traduís o que «no podia volar». Soler s’ha queixat argumentant que en cap lloc de la web de Vueling s’indicaven els idiomes de la PCR, però membres de l’aerolínia li han replicat que, si no estava en castellà, «els podien multar a ells com a companyia i a mi com a usuari», assegura Soler.
L’exdirector dels Mossos ha demanat llavors volar sota la seva responsabilitat, però la companyia no hi ha accedit. És per això que ha presentat una queixa a l’aeroport i a la web de Vueling, on ha vist, en l’apartat de reclamacions, que Brussel·les demana la PCR en alemany, holandès, anglès o francès. Però «en cap cas en castellà, i en canvi sí que s’ha deixat passar persones que la portaven en aquest idioma».
Notícies relacionadesSoler acusa Vueling d’arbitrarietat, perquè «deixa passar gent que la porta en castellà, però no la gent que la porta en català». Vueling ha contestat a la reclamació de Soler afirmant que, si no es presenta la documentació en regla, el personal té l’obligació de no deixar embarcar l’usuari, sense que això suposi cap tipus de devolució o reemborsament.
Soler manté que es tracta d’una discriminació arbitrària i no descarta emprendre accions legals contra la companyia.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia