El Govern nomena JEMAD l’almirall Teodoro López Calderón

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el nomenament de l’almirall Teodoro López Calderón com a nou cap d’Estat Major de la Defensa (JEMAD), segons han confirmat a Europa Press fonts militars. López Calderón era des del 2017 almirall en cap de l’Estat Major de l’Armada (AJEMA). El nomenament té lloc després de la renúncia del general Miguel Ángel Villarroya com a cap de la cúpula militar arran de la polèmica per les vacunacions a les Forces Armades. Villarroya va rebre la vacuna de la Covid-19 juntament amb altres alts caps militars dins de la campanya de vacunació a les Forces Armades.

El ja ex-JEMAD –el seu cessament ha sigut formalitzat també pel Consell de Ministres d’aquest dimarts– va anunciar dissabte la seva petició de baixa a la ministra de Defensa, Margarita Robles. Va dir que se n’anava «amb la consciència tranquil·la» i defensant haver seguit els protocols establerts, però amb l’objectiu de no fer malbé la imatge de les Forces Armades.

Notícies relacionades

L’almirall López Calderón és natural de Cartagena (Múrcia) i va sortir de l’acadèmia l’any 1978. Des d’aleshores ha ocupat nombroses destinacions tant nacionals com internacionals. Ha estat destinat a les fragates ‘Numancia’, ‘Astúries’, ‘Extremadura’ i la corbeta ‘Descubierta’. També va estar integrat a l’Estat Major del Comandament Nord-Americà de l’Atlàntic Sud (Uscomsolant).

Segons detalla l’Armada, entre les seves destinacions a terra destaquen la de comandant del Comandament d’Operacions, així com, en el mateix comandament, les de cap de l’Estat Major i adjunt per a Operacions al cap de l’Estat Major. Així mateix ha estat destinat com a president de la Secció Espanyola del Comitè Permanent Hispano-Nord-americà, cap de la Secció de Plans Estratègics de la Divisió de Plans de l’Estat Major de l’Armada, cap d’Operacions de l’Estat Major del Comandament Operatiu Naval i conseller tècnic en el gabinet tècnic del ministre de Defensa.