Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat
Enquesta CEO: El ‘no’ a la independència de Catalunya avantatja en tres punts el ‘sí’
Els contraris a la secessió perden dos punts i els partidaris retrocedeixen mig punt

El no a la independència torna a superar el sí per primera vegada des de l1-O
L’impacte de la pandèmia i l’embolic amb la data de les eleccions ha refredat les posicions a favor i en contra de la independència de Catalunya. El 47,7% dels catalans rebutja avui que Catalunya es converteixi en un estat independent, mentre que el 44,5% sí que ho vol, segons l’enquesta electoral del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.
El sondeig s’ha elaborat amb 1.100 persones entrevistades telefònicament entre el 13 i el 21 de gener –durant el repunt de contagis de coronavirus i en ple debat sobre posposar les eleccions del 14 de febrer–, i compta amb un marge d’error de 2,95.
Les dades reflecteixen la tendència de les últimes enquestes, que situen el ‘no’ a la independència per davant del ‘sí’, tot i que en aquesta ocasió els contraris a una república catalana baixen dos punts respecte a l’última enquesta de desembre del 2020. Els partidaris de la secessió també han retrocedit, però només mig punt.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Almenys tres ferits per una allau a Naut Aran
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- El submercat dels pisos amb ocupes inclosos prolifera a Barcelona
- Automoció Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- EL PORTER RETALLA TERMINIS Ter Stegen s’incorpora al grup per acabar la temporada amb el Barça
- Multimèdia | ¿És la universitat un negoci? Així evolucionen la pública i la privada a Espanya
- Pressupostos prorrogats El PSC admet que la negociació de la segona ampliació de crèdit amb ERC i els Comuns «està verda»
- Oportunitat de lideratge Catalunya oferirà 78 places per a científics de màxim nivell dels EUA amb un pressupost de 30 milions d’euros