750 persones a Barcelona
Les protestes contra l’empresonament de Hasél perden força i acaben sense incidents
A la capital catalana, els manifestants aïllen un grup reduït de persones que buscava el xoc amb la policia catalana
La treva ha durat una setmana, però les protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél d’aquest dissabte a Catalunya perden força i acaben sense incidents. Set dies després de l’última convocatòria –que va reunir unes 4.000 persones–, pels carrers del centre del Barcelona es van manifestar unes 750 persones, segons la Guàrdia Urbana, exigint la llibertat del raper i contra la precarietat, amb un ampli full d’exigències entre les quals es va incloure la regulació del lloguer i el final dels desnonaments, així com la derogació de la reforma laboral, la ‘llei mordassa’ i la llei d’estrangeria.
Seguint el patró habitual de les protestes a diverses ciutats després de l’entrada a presó de Hasél, la marxa va començar a les 18 hores a la plaça de Tetuan amb un micròfon obert perquè qualsevol pogués intervenir –es va llegir una carta del raper des de la presó de Ponent, a Lleida– i va transcórrer de forma pacífica pels carrers de l’Eixample fins a creuar el barri de Gràcia i arribar a la plaça de Lesseps, on va ser dissolta.
No hi va haver disturbis ni es va requerir l’actuació policial, malgrat que un grup reduït d’esvalotadors –uns 15– van buscar el xoc amb la policia catalana, que seguia el transcurs de la manifestació per les artèries limítrofes. Precisament, els altres manifestants van acabar aïllant aquest grup al constatar que provocava aldarulls amb el llançament d’algunes ampolles de vidre i fins i tot que havien mirat de robar persones que seguien la protesta.
Notícies relacionadesBona part de la ruta dels manifestants es va trobar lliure de contenidors i amb les seus bancàries i les botigues blindades. Els Mossos d’Esquadra van evitar amb cordons policials que s’acostessin a la seu d’Endesa i la comissaria de la Guàrdia Urbana, situades a l’Estació del Nord, així com al passeig de Gràcia. No hi va haver incidents perquè la línia policial va marcar el pas de la protesta, tot i que sí que hi va haver un moment de tensió quan van barrar el pas als manifestants a la cruïlla dels carrers Roger de Flor i Casp. Els agents finalment van retrocedir.
A més de Barcelona, també hi va haver protestes a Tarragona, Girona i Sabadell, que van acabar sense incidents. Amb el lema ‘Fins que caiguin. Res a perdre, tot per guanyar’, el magma de convocants –entre els quals, els CDR, el sindicat CGT, la PAH, la CUP i organitzacions de la seva òrbita com Arran i Endavant– van animar a protestar «cada dissabte» per esquivar l’«abisme» davant «un món que s’enfonsa en la desigualtat i la misèria rere un decorat d’opulència i luxe». Van reclamar, també, l’«amnistia total», la dissolució dels antiavalots i la llibertat de tots els detinguts a les manifestacions anteriors.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia