Crisi internacional

El Marroc tanca la frontera a Ceuta després de dos dies d’onada migratòria

El nombre de devolucions d’immigrants irregulars ascendeix ja a 4.800

El Marroc tanca la frontera a Ceuta després de dos dies d’onada migratòria
1
Es llegeix en minuts

El Marroc ha barrat aquest dimecres el pas fronterer del Tarajal. D’aquesta forma, el regne alauita talla l’èxode migratori que en els dos últims dies ha permès l’entrada a la ciutat espanyola de Ceuta de 8.000 emigrants indocumentats, segons ha pogut comprovar EFE a la frontera amb Espanya. El Govern marroquí guarda silenci, com ha fet durant aquests dos dies, i no ha efectuat cap al·lusió als fets.

Els centenars de persones que durant tot aquest dimarts van estar concentrats davant el pas del Tarajal, aprofitant qualsevol distracció policial o qualsevol oportunitat per passar la frontera, avui estan emprenent el camí invers, cap al sud, després d’haver-se convençut que els accessos estan tancats.

Espigó buit

Segons ha pogut comprovar EFE, a l’últim espigó que separa Ceuta i Castillejos (pel qual han penetrat milers de persones els últims dies) està buit, mentre van tornant migrants des de Ceuta.

Les forces antiavalots marroquines no han permès a ningú que s’acosti a l’espigó malgrat els intents ocasionals de grups de persones d’avançar. Tampoc els han permès tampoc pujar al turó per intentar entrar per la part més pròxima al barri del Príncipe. 

Fins ara, el Marroc ha acceptat la devolució de 4.800 persones, aproximadament la meitat de les que van entrar entre diumenge i dimarts. D’aquests, hi ha uns 1.500 menors no acompanyats acollits provisionalment a Ceuta.

Notícies relacionades

La xifra de devolucions s’ha anat incrementant en les últimes hores després de l’acord aconseguit entre els dos països perquè es produís el retorn de les milers de persones que havien entrat a la ciutat.

Juntament amb els que són obligats a tornar, a la frontera s’acumulen diverses desenes de joves que van entrar il·legalment els últims dies i que desitgen tornar de forma voluntària al seu país perquè no tenen on dormir ni què menjar a Ceuta, segons ha explicat un dels militars que els atén a la frontera.