Intervenció al Parlament del diputat sobiranista
Canadell (Junts) fixa la independència per a aquesta legislatura i demana ja negociar actius i passius
Posa Irlanda com a model de política fiscal per a un hipotètic Estat català
GRAFCAT269 Barcelona 2 8 2020 - El presidente de la Cambra de Barcelona Joan Canadell ha criticado en una entrevista con EFE la gestion de la Generalitat ante la crisis del coronavirus al considerar que no destino los recursos necesarios para contener los primeros brotes y que sus ultimos mensajes alarmistas pueden acabar de hundir al sector turistico EFE Marta Perez /
En una intervenció en el ple del Parlament, el diputat de Junts per Catalunya (JxCat) i expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha pronosticat que la independència de Catalunya arribarà «a dos, tres, quatre anys vista», per la qual cosa ha emplaçat el Govern a «preparar la negociació d’actius i passius perquè tots els processos d’independència acaben en una negociació» d’aquest tipus.
Canadell s’ha felicitat que el president Pere Aragonès hagi afirmat que «ha vingut a culminar la independència» per la qual cosa ha afirmat que a JxCat estan «contents d’acompanyar-lo» i «això significa que en dos, tres, quatre anys tenir un Estat independent».
¿Fiscalitat com Irlanda?
Per això ha emplaçat el Govern a preparar «la negociació d’actius i passius» amb l’Estat. En el passiu, segons el parlamentari, s’hauria d’incorporar el dèficit fiscal acumulat i el deute històric en infraestructures «i que el dia que ens separem ens haurà de pagar». També ha emplaçat el conseller d’Economia, Jaume Giró, a preparar un pressupost català «alternatiu» d’una Catalunya sense dèficit fiscal.
Notícies relacionadesCanadell també ha convidat a pensar quins impostos tindria una Catalunya independent i ha suggerit que podria actuar com Irlanda –acusat de competència deslleial, a la UE-, reduint l’impost de societats ja que Irlanda ho ha practicat i li ha anat molt bé».
En la seva intervenció, el conseller Giró ha eludit referir-se ni a terminis per aconseguir la independència, ni a la negociació d’actius ni passius ni tampoc a la referència a Irlanda com a possible model de fiscalitat per a una Catalunya independent.